Ciclisme
Esports 08/01/2013

Purito Rodríguez marxaria de Katiuixa si no es pot assegurar el Tour de França

A l'espera de la resolució del TAS sobre la categoria de Katiuixa, El País i El Periódico donen per fet un acord amb un gran equip. El BMC d'Evans nega per ara cap relació

Albert Rabadan
2 min
Purito Rodríguez, després de guanyar el Giro de Llombardia

BarcelonaEl millor ciclista de la temporada 2012 segons el rànquing UCI WorldTour, el català Joaquim Rodríguez, podria estar a prop de marxar de Katiuixa, l'equip amb què ha corregut els últims tres anys, si aquest no pot assegurar la seva presència al Tour de França. L'equip rus no va ser acceptat a la màxima categoria del ciclisme i ara està a l'espera d'una resolució del seu recurs al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) per readreçar la situació.

El Purito, inicialment partidari d'esperar al TAS i així ser fidel al seu contracte –renovat aquest mateix any, i del qual en regociava una ampliació– i al seu grup de corredors propers, ha demanat al seu mànager Àngel Edo que "acceleri els tràmits per alliberar-se del seu contracte amb Katiuixa", segons publica el diari 'El País'. 'El Periódico' afegeix que el català encara no ha rebut l'autorització de la Unió Ciclista Internacional (UCI) que li permet trencar el contracte, un dret que es reserva als corredors si a un equip de la primera divisió no li és atorgada la renovació de la llicència.

Segons els dos mitjans, Rodríguez té tancat un acord amb un gran equip fins la temporada 2015, amb unes condicions econòmiques fins i tot superiors a les que li ofereix Katiuixa. La motivació del català per accelerar els tràmits és la d'assegurar-se la presència al Tour de França d'enguany, que considera molt adequat a les seves característiques. Si el TAS no donés la raó a Katiuixa, l'equip hauria de demanar la llicència continental professional (la segona divisió) i confiar en ser convidat per l'organització.

Amb la temporada a punt de començar, pocs equips podrien fer un lloc a Purito en la seva plantilla, tant per una qüestió econòmica com de número de corredors, ja que la UCI fixa un límit de 30 per equip i el vallesà intentarà emportar-se amb ell els seus gregaris a Katiuixa, entre els quals hi ha els catalans Alberto Losada i Xavier Florencio. Un dels pocs equips que reuneixen les condicions, el BMC del guanyador del Tour de 2011 Cadel Evans, ja s'ha encarregat de negar cap relació: "La plantilla està completa", ha dit el seu cap de premsa a Velonation.com.

stats