Ciclisme
Esports 05/05/2011

"Purito" afronta el Giro amb ambició per la victòria

Joaquim Rodríguez torna al Giro d'Itàlia després de quatre participacions, liderant el conjunt rus Katiuixa i amb confiança per poder endur-se el triomf en un recorregut molt muntanyós

Albert Rabadan
2 min
Joaquim "Purito" Rodríguez celebra el lideratge.

BarcelonaEn una entrevista al portal Biciciclismo.com, el català Joaquim Rodríguez ha explicat que, després de les clàssiques de les Ardenes, ha estat concentrat a Andorra, malgrat que un encostipat ha fet retocar els seus entrenaments de cara a l'inici del Giro d'Itàlia aquest dissabte dia 7 i que durarà fins el 27 de maig. El millor resultat de "Purito" en les seves quatre participacions ha estat l'onzè lloc de l'any 2008, mentre que en l'última ocasió (2009) va abandonar després d'haver acabat ja en les edicions de 2001 i 2005.

Si bé el guanyador de l'any passat, Ivan Basso, ha decidit no defensar el títol pensant en el Tour de França, Alberto Contador es presenta aquí com el màxim favorit al no tenir assegurada la seva presència a la Grande Boucle. Juntament amb el madrileny, els dos altres ocupants del podi de l'any passat, Vincenzo Nibali i Michele Scarponi, semblen els homes més perillosos, sense oblidar la presència d'un altre ex guanyador com Denis Menchov.

El recorregut, una "barbaritat"

Si en alguna cosa està tothom d'acord és l'extrema duresa del recorregut d'enguany, del que "no es por queixar perquè com més dur, millor". La falta de quilòmetres contrarellotge -tan sols hi ha una per equips inicials i la final a Milà, a més d'una cronoescalada- és un punt a favor de Purito. Ara toca adaptar-se als llargs ports italians, que es contraposen als recorreguts explosius que tan bons resultat li han donat a la Volta al País Basc, Amstel Gold Race i Lieja-Bastogne-Lieja.

Gairebé la meitat de les etapes es poden considerar muntanyoses, amb set arribades en alt (Montevergine, Etna, Grossglockner, Zoncolan, Gardeccia, Macugnana i Sestrière) i uns quilometratges que en moltes ocasions superen els 200km, on hi destaca especialment el final de la segona setmana. Sense oblidar les innovacions dels trams de terra, que es repetiran a la cinquena etapa amb final a Orvieto i amb l'ascens a Finestre.

Un equip bolcat en les seves opcions

En vistes d'aquest dur recorregut, Katiuixa ha decidit deixar fora a caçadors d'etapes com Filippo Pozzato i alinearà els nou homes pensats en treballar per la general. A més dels homes de confiança de Rodríguez i que s'han concentrat amb ell, Dani Moreno, el català Alberto Losada i el balear Joan Horrach, l'equip rus porta al guanyador de 2007, Danilo Di Luca, que retorna d'una sanció, entre d'altres escaladors. A més, completarà la participació catalana Josep Jufré (Astana).

stats