La Vuelta

Purito: “Dumoulin és el més favorit per guanyar aquesta Vuelta”

El ciclista català es mostra prudent davant el seu inesperat mallot vermell i diu que s'ha de “centrar a fer una gran crono per salvar el podi”

Joaquim Rodríguez (Katiuixa) ha estat el millor dels favorits a guanyar la Vuelta a Espanya al final d'Ermita del Alba i s'ha col·locat com a nou líder de la cursa, amb un sol segon d'avantatge respecte a Fabio Aru (Astana). Amb tot, el ciclista català diu que el dia se li ha fet dur.

“Des del Cordal ha sigut una persecució. Quan Tinkoff ha posat el seu ritme, jo estava molt just, i també amb el ritme a la Cobertoria, ha estat horrorós. A mi m'ha deixat molt tocat fins a les rampes dures que m'han donat una mica d'aire, i amb les forces justes he fet un intent per esprémer el meu minut d'or”, ha dit el Purito davant les càmeres de TVE.

El nou mallot vermell, que demà podrà reposar en la jornada de descans, tindrà una prova de foc dimecres amb una contrarellotge de 39 quilòmetres. “La crono la veig molt complicada. A [Tom] Dumoulin se l'ha vist molt fresc, millor que ahir, i amb el dia de descans es podrà recuperar i preparar la crono al màxim. Segurament serà el més favorit per guanyar aquesta Vuelta”, ha dit respecte al contrarellotgista holandès, que ara mateix és quart a la general a 1:51 del liderat.

“Jo m'he de centrar a fer una gran crono per salvar el podi i si guanyo serà perquè ell falli i jo tingui un dia espectacular”, ha admès el veterà escalador vallesà, que no s'ha mostrat gaire optimista davant la possibilitat de donar una nova sorpresa a les jornades finals a la serra de Madrid. “Jo he perdut una Vuelta a Fuente Dé [la del 2012, en què Contador el va batre]. Tant de bo que tingui opció a fer alguna cosa en l'etapa de Madrid, però és molt complicat, s'hi juguen moltes coses i depèn dels interessos de molts equips”, ha sentenciat.

Més continguts de