Giro d'Itàlia
Esports 27/05/2011

“Purito” es queda amb la mel als llavis en el triomf de Tiralongo

Paolo Tiralongo (Astana) aconsegueix el seu primer triomf professional a l'alt de Macugnana amb el permís del seu ex-company Contador, que abans havia superat a Joaquim Rodríguez

Albert Rabadan
1 min
Tiralongo i Contador.

BarcelonaL'italià Paolo Tiralongo (Astana) ha aconseguit, a la dotzena temporada com a professional, el seu primer triomf d'etapa a la llarga arribada en alt de Macugnana. El que l'any passat va ser un gregari excepcional d'Alberto Contador ha marxat a uns 5km per meta, i quan semblava que el madrileny el podia superar després d'un atac a l'últim quilòmetre, no li ha competit l'etapa.

L'escapada en un dia plujós, que finalment ha estat atrapada pel bon ritme de l'equip Katiuixa, ha acabat reduïda al francès Jérôme Pineau (Quick Step) i l'italià Matteo Rabottini (Farnese Vini). El treball de l'equip rus, liderat per Joaquim Rodríguez, feia pensar que el català ho intentaria, i més quan fins i tot Danilo Di Luca era qui portava el ritme a l'inici del port final.

Finalment així ha estat, i ha saltat a 2,2km per meta responent a un atac del francès Hubert Dupont (Ag2r), quan Tiralongo ja estava al capdavant. Purito semblava que s'acostava cada cop més a l'italià, però el moviment de Contador ha acabat d'avortar les seves opcions, comptant amb què també John Gadret (Ag2r) estava perseguint.

Giro d'Itàlia, dinovena etapa (Bèrgam-Macugnana, 211km):

1r Paolo Tiralongo (Astana) 5h26'27", 2n Alberto Contador (Saxo Bank) m.t., 3r Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 3", 4t John Gadret (Ag2r) a 6", 5è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 6" (...) 48è Alberto Losada (Katiuixa) a 8'46", 92è Josep Jufré (Astana) a 20'19"

Classificació general provisional:

1r Alberto Contador (Saxo Bank) 77h11'24", 2n Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 5'18", 3r Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 5'52", 4t John Gadret (Ag2r) a 7'53", 5è Kanstantsin Siutsou (HTC-Highroad) a 9'58" (...) 8è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 10'43", 51è Alberto Losada (Katiuixa) a 1h37'51", 90è Josep Jufré (Astana) a 2h28'07"

stats