Giro d'Itàlia
Esports 17/05/2012

Purito manté el lideratge en un dia de transició

Lars Bak (Lotto) és el més fort de l'escapada guanyadora en el Giro d'Itàlia, en un dia en què l'equip de Purito, Katiuixa, no ha volgut treballar per defensar el lideratge

Albert Rabadan
2 min
Lars Bak, en creuar la meta

BarcelonaEl ciclisme té diverses normes no escrites: una d'elles és que l'equip del líder sempre tindrà la responsabilitat de treballar per atrapar les escapades. Tanmateix, Katiuixa ha trobat el límit a la dotzena etapa del Giro d'Itàlia: "L'equip ha estat treballant fins a un cert punt quan hem vist estàvem sols", ha explicat Joaquim Rodríguez. "Hem pensat que si els escapats agafaven 7 minuts algú altre ja tiraria", com ha fet Liquigas-Cannondale, l'equip del doble guanyador Ivan Basso, que ha reduït la distància fins a evitar que Purito perdés el lideratge.

Encara que sembli paradoxal, fins l'arribada de l'alta muntanya, els equips grans favorits prefereixen no tenir el seu corredor amb la maglia rosa per mantenir les forces intactes i ser més forts a l'última setmana. Per això a Katiuixa no li feia res si Sandy Casar (FDJ) o Ivan Santaromita (BMC), els dos escapats més ben posicionats de l'escapada del dia, aconseguien més de 3 minuts i 40 segons d'avantatge, el que els feia falta per desbancar el català de la primera posició de la general. A partir d'ara, però, "si perdem el lideratge, que sigui perquè algun corredor ha estat millor", ha exclamat Purito a meta.

La victòria d'etapa a la jornada de mitja muntanya acabada a Sestri Levante, doncs, ha estat el danès Lars Ytting Bak (Lotto-Belisol), que ha sorprès als seus companys d'escapada amb un atac a quilòmetre i mig del final. El dia següent, camí de Cervere, s'espera una de les últimes oportunitats pels esprintadors, i és que al cap de setmana començarà el que la majoria anomenen "el veritable Giro" amb dues etapes d'alta muntanya, que després del dia de descans del dilluns tindran continuïtat amb la duríssima setmana final.

Giro d'Itàlia, dotzena etapa (Seravezza-Sestri Levante, 155 km):

1r Lars Ytting Bak (Lotto-Belisol) 3 h 58' 55"

2n Sandy Casar (FDJ) a 11"

3r Andrey Amador (Movistar) a 11"

4t Jan Bakelants (RadioShack-Nissan) a 11"

5è Ivan Santaromita (BMC) a 11"

Classificació general provisional:

1r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) 51 h 19' 08"

2n Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) a 17"

3r Sandy Casar (FDJ) a 26"

4t Paolo Tiralongo (Astana) a 32"

5è Ivan Santaromita (BMC) a 49"

(...) 53è Juan Antonio Flecha (Sky) a 11'47"

106è Alberto Losada (Katiuixa) a 53'36"

stats