Ciclisme

El Purito es referma en la seva decisió i es retirarà del ciclisme

Una bona oferta de l'equip Bahrain-Merida li havia fet repensar-se la retirada, però finalment deixarà la competició professional

Joaquim 'Purito' Rodríguez no seguirà competint com a ciclista professional. Sembla una notícia repetida, però no, és la decisió definitiva del ciclista de Parets del Vallès, que s'havia desdit de la seva primera idea de deixar l'alta competició –anunci que va fer durant el Tour de França al juliol– per una bona oferta de l'equip Bahrain-Merida. 

"Després d'un temps en què he meditat sobre el meu futur i he intentat tornar a una rutina de treball, he pres la decisió, juntament amb la meva família i amics, de no reprendre la competició la temporada que ve", ha escrit al seu compte d'Instagram. Purito ha agraït el suport dels aficionats i també de l'equip Bahrain-Merida, però creu que "no és just" tornar si no es veu "capaç de tornar al màxim nivell". I afirma que no està al 100% ni físicament ni mentalment.

A partir d'ara, Rodríguez passarà a col·laborar amb els joves talents de l'equip Bahrain-Merida, una etapa de la qual espera sentir-se "tan orgullós" com s'ha sentit de les 17 temporades a l'elit del ciclisme. "Has sigut, ets i seràs el més gran que m'ha passat a la vida", ha escrit per acomiadar-se del seu esport.

Queridos amigos y amigas, después de un tiempo de meditar sobre mi futuro e intentar volver a una rutina de trabajo, he tomado la decisión junto a mi familia y amigos de no retomar la competición para la temporada que viene. Lo siento por todos aquellos aficionados que deseabais mi regreso a la competición, os aseguro que os agradezco muchísimo vuestro apoyo y deciros que me lo habíais puesto muy difícil. Pero sinceramente, tanto por mi como por todos los aficionados, creo que no es justo volver si no me veo capaz de volver al máximo nivel. Agradezco muchísimo al equipo Bahrein-Mérida todas las facilidades que ha puesto a mi disposición para poder volver, pero junto a ellos también, me he dado cuenta que no me siento ni física ni mentalmente preparado para volver a competir al 100%. He preferido anunciar esto antes del inicio de la temporada 2017 porque creo que los protagonistas de ésta tienen que ser los corredores. A partir de ahora trabajaré para transmitir mi experiencia y ayudar en todo lo posible a los jóvenes talentos en el equipo Bahrein-Mérida. Espero poder sentirme tan orgulloso o más de mi nuevo rol en el ciclismo como me siento de estas 17 temporadas como ciclista profesional, poder aportar un plus desde mi experiencia y seguir teniendo ese feeling tan especial tanto con los corredores como con los aficionados. Y como ya dije en su día, cuando anuncié mi despedida en el Tour de Francia: Un enorme GRACIAS al ciclismo, has sido, eres y serás lo más grande que pasó por mi vida. Muchas gracias a todos. Joaquin "Purito" Rodríguez.

Una foto publicada por Joaquin Rodriguez Oliver (@puritocycling) el 9 de Dic de 2016 a la(s) 8:14 PST

L'últim gran èxit del Purito va ser el cinquè lloc que va aconseguir en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016.