Publicitat
Publicitat

Giro d'Itàlia

Purito entra al selecte grup de ciclistes vencedors d'etapa a les tres grans voltes

Tan sols un català, Miquel Poblet, havia aconseguit vèncer a Giro, Tour i Vuelta. Rodríguez succeeix el mateix Poblet i Pérez Francés en vestir la 'maglia rosa'

La victòria de Joaquim Rodríguez a la desena etapa del Giro d'Itàlia i la consegüent consecució del liderat de la prova italiana és un fet històric per al ciclisme català. Cal remuntar-se fins l'any 1956 per veure un català guanyant etapes a les tres grans voltes: Giro d'Itàlia, Tour de França i Vuelta a Espanya.

Llavors, l'esprintador Miquel Poblet va aconseguir-ho, amb l'afegit que va vèncer a les tres proves el mateix any. En canvi, Purito ja tenia en el seu palmarès l'etapa de Mende del Tour de França del 2010 i tres de la Vuelta a Espanya, en les edicions del 2003 (pla de Beret), 2010 (Peña Cabarga) i 2011 (Valdepeñas de Jaén).

A més, el ciclista de Katiuixa també succeeix a tan sols dos corredors catalans que hagin vestit la 'maglia rosa'. El mateix Poblet va ser sis dies líder l'any 1961, mentre que José Pérez Francés, càntabre de naixement però resident a Barcelona des de petit, va ser vuit jornades líder del Giro d'Itàlia de l'any 1967.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT