CICLISME
Esports 17/04/2011

Joaquim Rodríguez acaba segon a la Amstel Gold Race

El català ha començat atacant al Keutenberg i ha llançat el ritme quan s'ha caçat a Andy Schleck al Cauberg, però Gilbert ha estat el més fort a la pujada final

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaLes grans cites de les clàssiques de cotes, aquestes que tant agraden a Joaquim Rodríguez, s’han iniciat avui amb l’holandesa Amstel Gold Race. El corredor de Katiuixa ha iniciat les hostilitats amb un atac a 13 quilòmetres per l’arribada, al Keutenberg, però ha estat ràpidament atrapat.

L’atac d’Andy Schleck (Leopard-Trek) ha estat el que més distància ha aconseguit, aguantant fins al peu del Cauberg, la cota que fa de meta de la prova, però el ritme que imposava Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto), company d’equip del defensor del títol, ha evitat les possibilitats d’èxit.

El “Purito”, que ja havia demostrat estar recuperat de la seva lesió a la Volta al País Basc, liderava el grup dels favorits quan s’ha atrapat el luxemburgués, però qui tenia a roda era el belga Philippe Gilbert, que ha demostrat una gran superioritat i ha mesurat perfectament la distància per alçar els braços un any més.

Amstel Gold Race (258km): 1r Philippe Gilbert (Omega Pharma - Lotto), 2n Joaquim Rodríguez (Katiuixa), 3r Simon Gerrans (Sky), 4t Jakob Fuglsang (Leopard-Trek), 5è Alexandr Kolobnev (Katiuixa).

stats