Ciclisme
Esports 08/06/2011

Riccardo Riccò és suspès per “motius de salut”

El problemàtic corredor italià Riccardo Riccò ha estat suspès cautelarment per la Federació Italiana de ciclisme quan tenia previst retornar a la competició

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaMitjançant una nota a la seva pàgina web, la FCI (Federació Italiana de Ciclisme) ha anunciat que ha suspès el corredor Riccardo Riccò "per motius inherents a la protecció de la salut del mateix corredor", segons ha decidit la comissió pertinent de la mateixa Federació liderada pel doctor Luigi Simonetto.

El problemàtic ciclista, convertit en una de les més fermes promeses del ciclisme mundial, havia complert sanció per un positiu per EPO durant el Tour de França de 2008 i va retornar a la competició la temporada passada, primer amb l'equip Ceramica-Flaminia i posteriorment amb Vacansoleil, amb els quals ja va aconseguir victòries importants com la general de la Volta a Àustria.

Tanmateix, quan havia de continuar enguany amb el conjunt holandès, va ser apartat de l'equip després d'haver estat ingressat a l'hospital de Mòdena el 7 de febrer. L'italià insistia que havia patit una insuficiència renal, però s'havia plantejat la possibilitat d'una transfusió de sang mal efectuada.

Un cop recuperat, havia aconseguit en aquests darrers dies contracte amb l'equip croat Meridiana-Kamen, dirigit per l'italià Antonio Giallorenzo, amb qui pretenia debutar a la Volta a Sèrbia (del 13 al 19 de juny), però el procés s'ha aturat en arribar aquesta suspensió cautelar.

stats