Ciclisme
Esports 08/03/2013

Richie Porte encarrila la París-Niça guanyant en solitari a la muntanya de Lure

L'australià de l'Sky ha deixat enrere el líder Andrew Talansky (Garmin-Sharp), que ha pecat d'ambició amb tres atacs previs tot i no tenir companys d'equip

Albert Rabadan
1 min
Richie Porte es proclama vencedor de la cinquena etapa de la París-Niza

BarcelonaEl mallot groc de líder ha tornat a canviar de propietari a la París-Niça, que des d'aquest divendres lidera l'australià Richie Porte. El ciclista australià de l'equip Sky ha aconseguit guanyar en solitari a l'etapa reina de la prova francesa, acabada a la muntanya de Lure, i haurà de defensar aquesta posició en les dues etapes restants del cap de setmana.

El líder Andrew Talansky (Garmin-Sharp), amb la inexperiència pròpia d'un jove de 24 anys, ha fet tres atacs dins els últims quilòmetres mentre Porte es reservava a la seva roda. Quan quedaven 1400m per la meta, l'australià s'ha escapat en solitari, ha superat Denis Mentxov, que havia atacat uns metres abans, i ha creuat la meta amb 33 segons respecte el grup de Talansky.

Porte, que a l'etapa d'aquest divendres ha estat perfectament ajudat pels seus companys d'equip Kanstantsin Siutsou i David López en la primera meitat del port final, té per davant unaetapa de mitja muntanya acabada a Niça i una cronoescalada al col d'Èze (9,6km al 4,7%) abans del final.

Últim esprint a la Tirrena-Adriàtica

Per la seva banda, a la Tirrena-Adriàtica els ciclistes han hagut de patir un nou dia de pluja acabat a l'esprint. L'eslovac Peter Sagan (Cannondale) ha sabut aprofitar molt bé el desconcert per aconseguir superar esprintadors més purs com André Greipel o Mark Cavendish. Aquest dissabte arriba a la prova italiana l'arribada en altura a Prati di Tivo, una bona oportunitat pel Purito Rodríguez que es podrà seguir per Esport3.

stats