París-Niça
Esports 10/03/2013

Richie Porte guanya amb contundència la general de la París-Niça

El català Alberto Losada (Katiuixa) ha acabat 11è en una prova dominada per l'australià de l'Sky, que també ha guanyat la cronoescalada final al col d'Èze

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaL'australià Richie Porte s'ha endut la general de la París-Niça, la segona prova de la temporada del WorldTour, la màxima categoria del ciclisme. El ciclista de l'equip Sky, que ja era líder abans de la darrera jornada, ha augmentat la seva distància guanyant la cronoescalada al col d'Èze amb un temps 4 segons més lent del que va marcar el vencedor del Tour de França Bradley Wiggins l'any anterior, amb el mateix recorregut.

Al podi final l'han acompanyat el nord-americà Andrew Talansky (Garmin-Sharp), guanyador d'una etapa i portador del mallot de líder, i el francès Jean-Christophe Péraud (Ag2r La Mondiale), a qui una caiguda aquest diumenge li han fet perdre uns segons que li podrien haver valgut disputar el triomf d'etapa.

Per la seva banda, el català Alberto Losada ha aprofitat de forma brillant una de les poques curses en què no ha participat al servei del seu líder Joaquim Rodríguez i ha acabat a la onzena posició final, demostrant les seves qualitats d'escalador. L'altre català de l'equip Katiuixa, que s'ha endut el premi per equips, Xavier Florencio, ha estat 45è.

París-Niça, classificació general final:

1r Richie Porte (Sky) 29h 59' 47"

2n Andrew Talansky (Garmin-Sharp) a 55"

3r Jean-Christophe Péraud (Ag2r La Mondiale) a 1' 21"

4t Tejay Van Garderen (BMC) a 1' 44"

5è Sylvain Chavanel (Omega Pharma) a 1' 47"

(...) 11è Alberto Losada (Katiuixa) a 2' 38"

45è Xavier Florencio (Katiuixa) a 18' 16"

stats