Giro d'Itàlia
Esports 19/05/2012

Ryder Hesjedal recupera el lideratge del Giro d'Itàlia

Joaquim Rodríguez entra amb la resta de favorits a Cervinia, que no han pogut atrapar el canadenc. Andrey Amador (Movistar) guanya l'etapa després d'escapar-se

Albert Rabadan
2 min
Ryder Hesjedal ha recuperat el lideratge al Giro / LUK BENIES / AFP PHOTO

BarcelonaL'escapada del dia ha acabat triomfant a la primera gran etapa alpina del Giro d'Itàlia, acabada a Cervinia. El costarriqueny Andrey Amador ha guanyat a l'esprint final als seus companys Jan Barta i Alessandro De Marchi. El ciclista de Movistar havia començat l'interminable port (27 km) en solitari després d'un gran descens previ en mullat, però els dos rivals l'han anat atrapant durant l'ascens, això sí, sense poder evitar la seva victòria.

Pel que fa a la lluita per la general, Joaquim Rodríguez ha perdut el lideratge després de quatre dies. El canadenc Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda), el líder abans del dia d'Assís, ha estat el favorit més fort del dia i amb un atac en els darrers 3 quilòmetres amb què ha guanyat 26 segons ha aconseguit recuperar la 'maglia rosa'. Purito, per la seva banda, ha fet un moviment que ha fet despertar la resta de rivals però no s'ha volgut buidar per atrapar-lo.

Liquigas-Cannondale, l'equip d'Ivan Basso, ha estat qui ha pres la responsabilitat durant el dur port de Cervinia. Tanmateix, quan s'ha quedat sol, el doble campió del Giro d'Itàlia ha preferit no moure's. Els principals atacs han estat protagonitzats pel veneçolà José Rujano (Androni), que finalment ha cedit encara més temps del que ja havia de recuperar a la general.

Giro d'Itàlia, catorzena etapa (Cherasco-Cervinia, 206 km):

1r Andrey Amador (Movistar) 5 h 33' 36"

2n Jan Barta (NetApp) m.t.

3r Alessandro De Marchi (Androni) a 2"

4t Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) a 20"

5è Paolo Tiralongo (Astana) a 46"

(...) 7è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 46"

Classificació general provisional:

1r Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) 59 h 55' 28"

2n Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 9"

3r Paolo Tiralongo (Astana) a 41"

4t Sandy Casar (FDJ) a 1' 05"

5è Ivan Basso (Liquigas-Cannondale) a 1' 06"

stats