Volta a Catalunya
Esports 24/03/2012

Samuel Sánchez (Euskaltel) trenca els esquemes a Badalona i s'acosta al podi de la Volta

En una arribada de previsible esprint, l'asturià ha atacat a uns 2 quilòmetres per la línia de meta i ha estrenat la temporada d'Euskaltel-Euskadi

Albert Rabadan
2 min
Samuel Sánchez, a Badalona

BarcelonaDesprés que el líder, Michael Albasini, resistís camí de Manresa, la Volta a Catalunya esperava per l'arribada a Badalona que un esprint massiu donés una mica de treva abans que es decidissin les posicions pel podi al darrer dia. Tanmateix, s'ha viscut una jornada plena de moviments tot i ser l'etapa amb un recorregut menys dur i Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) ha guanyat en solitari amb un gran atac pels carrers de Badalona.

L'escapada del dia, amb David Moncutié (Cofidis), Cédric Pineau (FDJ) i el que hauria estat el líder si no s'haguessin eliminat els temps de l'etapa reina, Mikael Cherel (Ag2r) no ha arribat destacada a l'altura de la Conreria (2a categoria), quan ja hi havia múltiples atacs com el del català Alberto Losada (Katiuixa), que ha coronar al capdavant. Tot i ser neutralitzat, un cop arribat al circuit urbà de Badalona els intents han continuat.

La falta de grans equips per preparar un esprint i la necessitat dels homes empatats a temps a guanyar-se un lloc al podi ha fet que els atacs continuessin, alguns amb més èxit que altres, com el de Romain Bardet (Ag2r), que ha passat al capdavant al primer pas per meta. Però al definitiu ha estat el campió olímpic, Samuel Sánchez, qui ha sorprès amb un potent atac en solitari que li ha permès entrar a meta amb dos segons respecte el pilot i col·locar-se així segon a la general.

Volta a Catalunya, sisena etapa (Sant Fruitós de Bages-Badalona, 169km):

1r Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) 4h04'50"

2n Allan Davis (GreenEdge) a 2"

3r Julien Simon (Saur-Sojasun) a 2"

4t Juan José Haedo (Saxo Bank) a 2"

5è Damiano Cunego (Lampre-ISD) a 2"

Volta a Catalunya, classificació general provisional:

1r Michael Albasini (GreenEdge) a 21h28'43"

2n Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) a 1'30"

3r Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol) a 1'32"

4t Daniel Martin (Garmin-Barracuda) a 1'32"

5è Rigoberto Urán (Sky) a 1'32"

stats