Ciclisme
Esports 17/06/2011

Subministrament de gas per fitxar a Vincenzo Nibali?

Abans de començar el Tour de França ja comencen els primers rumors de fitxatges en el ciclisme, amb la sorpresa que Astana ofereix alguna cosa més que diners

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaAbans que es puguin anunciar oficialment els primers fitxatges, els equips ciclistes ja comencen a fer moviments per assegurar-se fitxatges per l'any vinent. En concret, l'equip Astana sembla el que té més ganes de fer-se amb un líder de garanties, després que Alberto Contador marxés a Saxo Bank i que els resultats de l'heroi nacional Alexandre Vinokúrov no són prou excel·lents per cobrir les expectatives del patrocinador.

El nou director comercial de l'equip kazakh, Aidar Makhmetov, no ha dubtat en intentar-ho tot per fer-se amb l'italià Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale amb contracte fins 2012). L'equip del guanyador de la darrera Vuelta a Espanya va refusar, segons La Gazzetta dello Sport, una extraordinària oferta en què l'equip s'emportava tres milions d'euros per deixar marxar al sicilià, i aquest cobraria un milió i mig per cada una de les dues temporades de contracte.

Davant la negativa del conjunt dirigit per Roberto Amadio, el diari L'Équipe explica que Astana ho ha tornat a intentar de forma insòlita: oferint facilitats en el subministrament de gas provinent de Kazakhstan. No és d'estranyar aquest moviment si tenim en compte que Makhmetov és el representant de l'equip davant la corporació Samruk-Kazyna, el nom de la qual Astana llueix al mallot i que és propietària, entre altres, de la important empresa energètica KazMunayGas.

Cavendish i l'èxode del talent d'Euskaltel, els rumors més insistents

A banda d'aquests rumors, el fitxatge més sonat i a la vegada proper sembla el del britànic Mark Cavendish (HTC-Highroad), que després de temps insistint en què no es sentia prou valorat ni esportivament ni econòmicament a l'estructura de Bob Stapleton, marxaria al gran equip del seu país, l'Sky. El conjunt del seu exseleccionador de ciclisme en pista Dave Brailsford li oferiria cobrar pràcticament el doble del que ho fa actualment, ja que li ofereixen un milió i mig de lliures anuals (al voltant de 1,7 milions d'euros).

Per últim, seguint el camí de Beñat Intxausti, tot sembla indicar que dos dels darrers talents del planter basc que comencen a triomfar a Euskaltel-Euskadi acabaran a Movistar l'any vinent. L'equip dirigit pels germans González de Galdeano té poc marge per retenir la progressió dels seus joves per l'elevat sou de Samuel Sánchez, així que Jonathan Castroviejo (1987), guanyador del pròleg del Tour de Romandía, i Mikel Nieve (1984), recent vencedor de l'etapa reina del Giro d'Itàlia, tenen molts números d'anar a l'estructura d'Eusebio Unzue, segons informava El Correo.

stats