CICLISME
Esports 26/05/2011

El TAS posposa el seu anunci sobre el presumpte dopatge per clembuterol de Contador

La vista, que estava preparada pel 6,7 i 8 de juny, es farà finalment a finals dels mes de juliol, donant a Contador més temps i l'opció, si el Tour ho permet, de defensar el seu títol

Redacció
2 min
Alberto Contador fa un petó al mallot rosa

BarcelonaEl Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha anunciat que posposa la vista sobre els recursos presentats contra l'absolució de l'espanyol Alberto Contador, per la Unió Ciclista Internacional (UCI) i l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) i que estava prevista per als dies 6, 7 i 8 de juny.

"Arran de l'acord entre ambdues parts, el TAS ha acceptat posposar la vista per tal de concedir a totes les parts interessades temps raonable per preparar la seva compareixença i garantir la participació en persona de testimonis i experts", explica el TAS en un comunicat. "En conseqüència", afegeix, "la comissió del TAS ha decidit cancel·lar la vista inicialment prevista per als dies 6,7 i 8 de juny".

Vol córrer el Tour

Els advocats d'Alberto Contador van decidir esgotar els terminis de presentació d'al·legacions davant el TAS per tal de retardar la resolució fins després del Tour de França, que comença el 2 de juliol.

Fonts properes al ciclista madrileny han confirmat a EFE que Contador, actualment líder del Giro d'Itàlia, es proposa defensar el seu títol a la ronda francesa, si els organitzadors no veten la seva participació.

Amb l'esgotament dels terminis de legacions, la vista del TAS, que no ha fixat noves dates, es podria endarrerir fins a finals de juliol, un cop acabat el Tour de França.

El TAS va anunciar el passat dia 15 que examinarà del 6 al 8 de juny els recursos de la UCI i l'AMA contra l'absolució de Contador, que va donar positiu per clembuterol al Tour de França.

La comissió d'arbitratge encarregada d'estudiar, a la seva seu de Lausana (Suïssa), els recursos presentats per la UCI i l'AMA contra la decisió absolutòria de la Federació Espanyola està formada per l'israelià Efraim Barak, president; el suís Quentin Byrne-Sutton a proposta de la UCI i l'AMA i l'alemany Ulrich Haas a proposta de Contador.

El Comitè de Competició de la Federació Espanyola de ciclisme va exculpar el 15 de febrer passat a Contador, que havia donat positiu per clembuterol el 21 de juliol, jornada de descans al Tour de França, atenent les al.legacions del ciclista madrileny, que va atribuir el positiu a la ingestió de carn contaminada.

A partir d'aquest dia Contador ha seguit competint i en l'actualitat és líder del Giro d'Itàlia, que ha superat avui la divuitena etapa.

Si el TAS declara culpable Contador, el ciclista de Pinto podria enfrontar-se a dos anys de suspensió, a més de ser desposseït del seu tercer Tour i de perdre tots els guanys des de febrer passat, quan la UCI, a la vista de la resolució del comitè espanyol, va decidir aixecar la suspensió provisionals.

stats