Ciclisme
Esports 15/02/2013

El TAS admet l'apel·lació del Katiuxa de Purito i serà equip World Tour

L'organisme assenyala en un comunicat que "no ha arribat a les mateixes conclusions que la Comissió de Llicències de l'UCI i ha decidit donar suport a l'apel·lació" de la formació russa

Efe
1 min

MadridEl Tribunal Internacional d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha admès l'apel·lació de l'equip ciclista Katiuxa, liderat pel català Joaquim 'Purito' Rodríguez, en contra de la decisió de l'UCI de deixar-lo fora de la llista de formacions del World Tour, la màxima categoria del ciclisme internacional.

La decisió del TAS permetrà al Katiuxa passar de la llicència professional continental amb la qual competeix ara a una altra d'UCI Pro Team, necessària per disputar les proves més importants del calendari.

El Katiuxa disputa actualment, amb 'Purito' com a cap de files, el Tour d'Oman.

El TAS assenyala en un comunicat que "no ha arribat a les mateixes conclusions que la Comissió de Llicències de l'UCI i ha decidit donar suport a l'apel·lació", després que el passat 8 de febrer les parts implicades exposessin els seus arguments davant un panell de jutges format per l'italià Luigi Fumagalli i els suïssos Luc Argand i Michele Bernasconi.

"La petició del Katiuxa de ser registrat com a UCI ProTeam en la temporada 2013 de l'UCI World Tour es dóna per feta", afegeix la nota.

La Comissió de Llicències de l'UCI va rebutjar el 10 de desembre del 2012 la inscripció del Katiuxa com a equip World Tour per al 2013, decisió que va ser apel·lada per la formació russa. El TAS assenyala que, donada la urgència de l'assumpte, ha fet pública aquest divendres la seva decisió, encara que es prendrà "unes setmanes" per donar a conèixer els seus fonaments.

El Giro d'Itàlia va anunciar el 8 de gener passat la llista d'equips convidats a participar en la pròxima edició, de la qual va deixar fora el Katiuxa precisament per no estar considerat com a formació World Tour.

stats