Tour de França
Esports 08/07/2012

Thibaut Pinot es consolida en una gran etapa de mitja muntanya al Tour de França

El francès, el ciclista més jove d'aquesta edició, ha guanyat en solitari a Porrentruy (Suïssa) després d'un dia escapat en una jornada de molt desgast

Albert Rabadan
1 min
Thibaut Pinot ha guanyat la vuitena etapa del Tour de França / PASCAL PAVANI / AFP PHOTO

BarcelonaThibaut Pinot (FDJ) s'ha consolidat com una de les grans esperances del ciclisme francès guanyant la vuitena etapa del Tour de França. El francès, de 22 anys, és el ciclista més jove de l'edició però ha aconseguit guanyar en una gran etapa de mitja muntanya després de gairebé tot el dia escapat. L'escalador ja va fer un gran final de temporada 2011, amb 5 importants victòries en proves dures del calendari europeu.

L'ambició Astana ha fet que la creació d'una escapada es compliqués. Durant més d'una hora no s'ha deixat conslidar cap grup i no s'han aturat els atacs fins que Jérémy Roy (FDJ) ha marxat en solitari, a qui s'hi han sumat en els últims tres ports del dia un grup d'uns 15 ciclistes. El suec Fredrik Kessiakoff (Astana) semblava que podia ser el que aconseguís una nova gesta en solitari, però en una exhibició al port de primera que ha decidit l'etapa, Pinot l'ha atrapat i ha marxat en solitari al descens.

Entre els favorits a guanyar la general final, el belga Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol) s'ha mostrat com el més decisiu. Sky i, temporalment, Liquigas, han volgut controlar la cursa, però entre ell i el seu company d'equip Jelle Vanendert han seleccionat el grup al port final, emportant-se a roda Evans, Wiggins, Froome i Nibali en primer moment, als que després s'hi han sumat els RadioShack i Denis Mentxov. Els moviments els descens no han fet diferències entre ells abans de la contrarellotge de dilluns.

stats