CICLISME

Tom Dumoulin recupera el liderat de la Vuelta amb una victòria sorprenent

El corpulent neerlandès guanya a l'arribada en altura de la Cumbre del Sol a Chris Froome i Purito Rodríguez i torna a prendre el mallot vermell a un Esteban Chaves que ha patit

Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) ha estat el vencedor de la novena etapa de la Vuelta a Espanya, la segona arribada en altura més dura del que es porta de cursa espanyola, i gràcies a aquest triomf s'ha tornat a col·locar com a líder de la cursa, com ja ho havia estat en una etapa. A més, el neerlandès es confirma com la revelació de la Vuelta juntament amb l'anterior líder, Esteban Chaves.

L'etapa acabava al port de la Cumbre del Sol (1a categoria), a la localitat valenciana de Benitatxell, uns quatre quilòmetres amb rampes de més del 10% sostingudes. Des de la primera rampa, l'equip Movistar amb Alejandro Valverde i Nairo Quintana ha volgut dinamitar la pujada, però ha acabat sent Dumoulin qui ha demostrat ser el més sòlid.

El neerlandès, de 24 anys, ha explicat que ha atacat "a la part més plana de la pujada perquè no podia superar als més explosius més endavant". Amb tot, tant Chris Froome (Sky) com el català Joaquim Rodríguez (Katiuixa), que ara és segon a la general a 57 segons, l'han atrapat a 500m de la línia de meta, però Dumoulin els ha tornat a remuntar a la línia final.