CICLISME
Esports 09/04/2011

La precisió alemanya decideix la Volta al País Basc, amb Tondo cinquè a la general

Els 24km finals contrarellotge amb inici i final a Zalla, que han donat a Tony Martin (HTC-Highroad) com a vencedor parcial, han enterrat les opcions de "Purito"

Albert Rabadan
2 min
Andreas Kloden

BarcelonaEl ciclisme alemany ha començat amb més força que mai tot i el descrèdit de la premsa del país, que ha arribat a rebutjar els drets televisius del Tour de França. Els homes que van dominar els primers llocs de la passada París-Niça han tornat a ser protagonistes de la contrarellotge final, en la que especialment Andreas Klöden (RadioShack) sortia favorit per la manca de diferències respecte a un Joaquim Rodríguez que no és precisament un especialista.

Tony Martin (HTC-Highroad), que ha sortit més d'hora per la seva llunyania a la general, ha marcat un temps que ningú no ha pogut superar, i al que tan sols s'hi ha acostat el seu compatriota, que s'estava jugant la general. Finalment, no ha tingut problemes per repetir triomf en una prova que havia guanyat l'any 2000, ja que Samuel Sánchez (13è a 1'17") i, sobretot, el Purito (33è a 2'08") no s'han apropat al seu temps.

El català que sí que ha semblat que es podia apropar al podi ha estat Xavier Tondo (Movistar), que manté la seva habitual regularitat i havia firmat un gran temps al punt intermig, situat a l'alt de Beci. Tanmateix, el tram de descens ha afavorit homes més potents i el vallenc ha acabat 12è a 1'06", cosa que li ha valgut entrar en el top5 de la classificació general, empatant a temps amb el seu company d'equip Beñat Intxausti, que corria a casa i defensava podi de l'any passat.

Volta al País Basc, sisena etapa (Zalla-Zalla, 24km, CRI): 1r Tony Martin (HTC-Highroad) 32'15", 2n Andreas Klöden (RadioSahck) a 5", 3r Marco Pinotti (HTC-Highroad) a 24", 4t Jakob Fuglsang (Leopard-Trek) a 29", 5è Andrew Talansky (Garmin-Cérvelo) a 42".

Classificació general final: 1r Andreas Klöden (RadioShack) 22h12'11", 2n Chris Horner (RadioShack) a 47", 3r Robert Gesink (Rabobank) a 47", 4t Beñat Intxausti (Movistar) a 1'03", 5è Xavier Tondo (Movistar) a 1'03" (...) 11è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1'59".

stats