Ciclisme
Esports 11/01/2012

Tothom assenyala Purito com a principal favorit de la Vuelta 2012

La gran majoria de les reaccions després de presentar-se el recorregut de la Vuelta 2012 aquest dimecres apunten a Joaquim Rodríguez com a clar candidat a endur-se el triomf en la carrera espanyola

Ara
2 min
"Purito" Rodríguez, durant l'etapa de la Vuelta del 31 d'agost

BarcelonaPresentada la Vuelta 2012, els experts que s'han citat aquest dimecres a Pamplona han assenyalat Joaquim Purito Rodríguez com a principal favorit a guanyar la cursa. Les característiques del corredor català són les millors per afrontar l'exigent recorregut pel nord que s'ha escollit per a aquesta 67a edició.

El mateix Purito, líder del Katusha, admet que el recorregut d'aquesta Vuelta 2012 l'apunta com a favorit. "Si arribo en les mateixes bones condicions que l'any passat, reconec que tinc opcions de guanyar-la", ha comentat el català, tot i que amb prudència. "El desgast inicial serà important. Després de les tres etapes d'Astúries es farà una primera selecció de candidats".

Samuel Sánchez, campió olímpic de fons en carretera, ha dit que el recorregut està fet "a la mida d'un corredor estil Purito" i que el català "es pot posar les botes amb els finals en alt". "Tindrem espectacle i la gent s'ho passarà bé".

L'exciclista Miguel Indurain, present també en l'acte d'aquest matí a Pamplona, ha comentat que "és una Vuelta diferent, pel nord, força nerviosa i molt de muntanya". Eusebio Unzue, director de l'equip Movistar, considera que el recorregut d'aquesta edició "és exagerat, massa exigent, però espectacular per al públic, que al cap i a la fi és el que es busca".

Per la seva banda, el líder d'Euskaltel Euskadi, Igor Antón, ha afirmat que li encanta el recorregut perquè "deixa en avantatge els escaladors".

Bildu i NaBai demanen "respecte"

Bildu i Nafarroa Bai, a través de la portaveu de Bildu, Bakartzo Ruiz, ha demanat als organitzadors que "tinguin en compte que Euskal Herria és una nació a la qual els estats espanyol i francès neguen els seus drets nacionals" i que "respectin i facin ús dels nostres símbols nacionals, la bandera de Navarra i la ikurriña, i de la nostra llengua, l'euskera".

stats