Tour de França
Esports 30/06/2012

El Tour de França trenca el gel amb un pròleg de 6,4 km a Lieja

Fabian Cancellara, Tony Martin i fins i tot el mateix Bradley Wiggins són els noms que més sonen per vestir el primer mallot groc de l'edició de 2012

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaLieja (Bèlgica) és l'escenari d'inici del Tour de França 2012. La ciutat valona ja va protagonitzar la sortida de l'any 2004, i allà Fabian Cancellara va guanyar el primer dels seus quatre pròlegs en què ha aconseguit guanyar. Justament el suís, en actiu al conjunt RadioShack-Nissan és un dels favorits a emportar-se aquest dissabte de nou el primer mallot groc.

6,4 km contrarellotge seran el tret de sortida, que es donarà oficialment a les 14:00h del migdia amb el ciclista neerlandès Tom Veelers (Argos-Shimano). El vigent campió mundial de crono, l'alemany Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) o el mateix favorit Bradley Wiggins (Sky) són dels més ben col·locats a les travesses d'una etapa que es podrà veure a Teledeporte.

El quilometratge, inferior als 8 quilòmetres, permet que els ciclistes accidentats puguin prendre la sortida a l'etapa de l'endemà encara que no creuin la línia de meta, però amb el temps de l'últim classificat, segons la normativa UCI. És per això que té la consideració de pròleg i no de "primera etapa".

stats