TOUR 2011
Esports 02/07/2011

Gilbert fa bons els pronòstics en un inici accidentat de Tour de França

El belga Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) ha estat el més fort a la primera etapa de Tour, on una caiguda ha fet perdre temps a Contador

Albert Rabadan
2 min
El belga Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) ha guanyat la primera etapa del Tour 2011

BarcelonaEl campió belga Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) ha fet bones les apostes i s'ha endut la primera etapa del Tour de França 2011, acabada al Mont des Alouettes. El való, que ha estat ajudat per un gran treball del seu equip durant tota la jornada, ha mostrat la seva superioritat en finals explosius d'aquest tipus i ha deixat enrere tots els esprintadors.

En contra del que es podia pensar, la primera escapada del Tour després la sortida neutralitada al Passage du Gois s'ha fet el primer intent: Quémeneur (Europcar), Jérémy Roy (FDJ) i Lieuwe Westra (Vacansoleil) han estat atrapats a més de 10 quilòmetres pel final, quan ja es notava el nerviosisme de la proximitat del primer port puntuable de l'edició.

Ha estat llavors quan una caiguda massiva a 9 km de meta ha deixat tallat a gran part del pilot, entre els quals hi havia les principals opcions espanyoles a la general: Alberto Contador (Saxo Bank) i Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi), que no han pogut fer res enfront del potencial d'equips com BMC i el mateix Omega Pharma, que tiraven per davant i feien ampliar la distància.

Finalment, un cop arribats al port final, un atac de Fabian Cancellara (Leopard-Trek) ha estat el que ha trencat definitivament el grup capdavanter i ha obligat a Gilbert a seguir-lo. Per tant, amb la majoria dels esprintadors debilitats, el belga no ha hagut de fer més que demostrar la seva explosivitat habitual i aconseguir així el seu primer mallot groc al Tour de França.

Tour de França, primera etapa (Passage du Gois – Mont des Alouettes, 191,5km):

1r Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) 4h41'31”

2n Cadel Evans (BMC) a 3”

3r Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo) a 6”

4t José Joaquín Rojas (Movistar) a 6”

5è Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) a 6”

82è Alberto Contador (Saxo Bank) a 1'20”

134è Juan Antonio Flecha (Sky) a 2'36”

La classificació general provisional és idèntica pel fet de no haver-hi bonificacions.

stats