TOUR DE FRANÇA
Esports 12/07/2012

Pierre Rolland s'exhibeix a 'La Toussuire' i Cadel Evans perd més d'un minut amb Wiggins

L'actual guanyador del Tour de França perd més temps amb Bradley Wiggins i baixa al quart lloc de la general. Ara mateix se situa a 3':19'' del líder

Ara
2 min
Rolland aixecant la bicicleta

BarcelonaEl francès Pierre Rolland s'ha adjudicat aquest dijous l'onze etapa del Tour de França, que ha comptat amb un port de categoria especial (El Col de la Croix de Fer) i ha acabat a dalt de 'La Toussuire' completant una gran etapa en què ha pogut exhibir-se.

El grup d'escapats que han encapçalat Rolland, Sorensen, Kiserlovski i Kiryienka s'ha acabat trencant quan Rolland ha atacat i s'ha situat en solitari a falta de més de 10 quilòmetres per acabar. El corredor d'Europcar -equip que aquest dimecres també va vèncer gràcies a Voeckler- s'ha adjudicat brillantment una etapa que, a més, el farà sumar molts punts pel mallot de la muntanya.

Evans es despenja

A falta de pocs quilòmetres per acabar l'etapa, Chris Froome ha imposat un ritme molt alt i això ha fet que Cadel Evans quedés despenjat del grup i hagi perdut 1':25'' amb el líder del Tour, Bradley Wiggins. El mateix líder, però, ha quedat en evidència per culpa del seu company, que ha imposat un ritme massa fort i fins i tot ha deixat que Wiggins quedés despenjat durant uns metres. Ràpidament l'equip li ha donat ordres per redreçar el rumb i Wiggins ha tornat a lloc. Sens dubte, una estratègia curiosa.

Evans ara mateix és quart classificat a la general i se situa a 3 minuts i 19 segons de Wiggins, que veu com el nou segon classificat del Tour de França és Chris Froome i el tercer Vincenzo Nibali.

Classificació etapa

1. Pierre Rolland

2. Thibaut Pinot a 55"

3. Chris Froome a 55"

4. Jurgen van den Broeck a 57"

5. Vincenzo Nibali a 57"

6. Bradley Wiggins a 57''

Classificació general

1- Bradley Wiggins

2- Chris Froome a 02':05''

3- Vincenzo Nibali a 02':23''

4- Cadel Evans a 03:19''

5- Jurgen Van der Broeck a 04':48''

6- Haimar Zubeldia a 06':15''

stats