CICLISME - GIRO D'ITÀLIA

La UCI i el Giro refusen la proposta dels equips de reduir l'avantatge de Quintana al descens del Stelvio

Els directors dels equips participants al Giro d'Itàlia havien acordat unànimement neutralitzar les diferències aconseguides en el descens al Stelvio, segons un comunicat de l'AIGCP

La Unió Ciclista Internacional s'ha negat a alterar els resultats de l'etapa reina del Giro d'Itàlia tot i la demanda de fer-ho per part de tots els equips, segons ha explicat l'AIGCP (Associació Internacional de Grups Ciclistes Professionals) en un comunicat.

La reunió entre els directors esportius s'ha fet a la sortida de la dissetena etapa del Giro d'Itàlia a Sarnonico, on s'ha discutit sobre l'afer del dia anterior, en què el grup del nou líder Nairo Quintana (Movistar) es va escapar en el descens de l'Stelvio quan l'organització havia demanat per Radio Corsa no fer atacs per motius de seguretat. Fins i tot s'hi ha presentat a dir la seva l'empresari rus Oleg Tinkov, propietari de l'equip Tinkoff-Saxo. Segons els presents, la reunió ha estat tensa, fins al punt que l'italià Davide Bramati, director de l'Omega Pharma-Quick Step, equip de l'anterior líder Rigoberto Urán, l'ha abandonat a la meitat.

Posteriorment, uns representants s'han desplaçat a l'autobús de l'equip Tinkoff-Saxo per reunir-se amb membres de l'organització i els comissaris de la UCI. Allà, "amb suport de tots els equips, l'AIGCP ha demanat de forma específica la neutralizació de les diferències fetes fins al peu del descens de l'Stelvio", segons s'explica en el comunicat. La resposta ha estat que no es farien canvis.

"Posar els procediments establerts per sobre de la just esportivitat és senzillament inacceptable i molt decebedor", signa el president de l'associació d'equips, Luuc Eisinga.

Més continguts de