Vuelta a Espanya
Esports 25/08/2012

Valverde torna a vèncer a la Vuelta en l'últim sospir

Alberto Contador tenia a prop el seu primer triomf després del retorn al final andorrà del coll de la Gallina, però el murcià i Joaquim Rodríguez, encara líder, l'han superat

Albert Rabadan
1 min
Valverde supera en els darrers metres a Contador i Purito Rodríguez

BarcelonaAlejandro Valverde ha aconseguit el seu segon triomf d'etapa a la Vuelta a Espanya en un nou final d'infart al coll de la Gallina. El port andorrà, inèdit en competicions oficials, ha acollit la meta quatre quilòmetres abans del cim però ha ofert una nova oportunitat per demostrar que el murcià, Joaquim Rodríguez, Alberto Contador i Chris Froome són els quatre homes més forts de la prova.

El mateix Valverde ha estat el primer a llançar un atac entre els favorits després de la gran feina de desgast de l'equip Sky just en el moment d'atrapar els últims escapats del dia que han resistit, Javier Ramírez Abeja (Andalusia) i Cameron Meyer (Orica). El britànic Chris Froome ho ha provat de nou entre els favorits, mentre Contador i el Purito es reservaven per a l'últim quilòmetre.

Finalment, Alberto Contador s'ha decidit a atacar de forma continuada i semblava que tenia a tocar el seu primer triomf després de retornar per la sanció per dopatge. Tanmateix, en els últims metres, dos homes més explosius que ell, com Valverde, finalment guanyador, i el català Joaquim Rodríguez, que es manté líder, l'han deixat amb un pam de nas, mentre Froome era l'únic que perdia uns segons.

stats