Ciclisme
Esports 10/04/2011

Salta la sorpresa a l'Infern del Nord amb el triomf del belga Van Summeren (Garmin-Cérvelo)

Johan Van Summeren ha aprofitat les facilitats donades a la seva escapada per aconseguir una merescuda victòria per la seva sacrificada trajectòria

Albert Rabadan
2 min
El belga Johan Van Summeren, guanyador de la París-Roubaix

BarcelonaQuan el defensor del títol, Fabian Cancellara (Leopard-Trek), ha començat els seus intents a Mons-en-Pévèle, el guanyador del dia ja era davant seu. Pocs cops passa en cites tan importants, però avui, a la París-Roubaix, ha estat una escapada la que ha decidit el guanyador. La formaven alguns dels valents inicials i d'altres que s'hi han unit després del temut bosc d'Arenberg.

Allà, mentre Lars Boom (Rabobank) marxava i el català Juan Antonio Flecha (Sky) demostrava la seva bona col·locació, ha quedat eliminat el primer dels favorits: Tom Boonen (Quick Step), per una averia mecànica que ha acabat de rematar una caiguda quan estava recuperant temps. Així doncs, el posterior moviment de Cancellara tan sols l'han pogut seguir el mateix Flecha, Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo) i Alessandro Ballan (BMC).

El campió del món s'ha vist molt fort, però no ha volgut gastar forces en la persecució del grup capdavanter on tenia un company d'equip, i ha afavorit el retorn de molts ciclistes -incloent-hi Flecha- en un grup del que havien deixat enrere. D'aquesta manera, el grup d'escapats ha tingut el marge suficient per disputar-se la victòria, que s'ha decidit per un atac de Van Summeren al Carrefour de l'Arbre.

Cansat de la passivitat del grup, Cancellara ha marxat en solitari camí dels perseguidors, cosa que li ha valgut una plaça al podi, mentre l'altra l'ocupa un Maarten Tjallingii que venia de l'escapada del dia. Van Summeren, doncs, aconsegueix una gran victòria per un habitual treballador, però que ja havia mostrat maneres en aquesta prova amb els top10 dels anys 2008 i 2009.

París-Roubaix (sortida a Compiègne, 259km):

1r Johan Van Summeren (Garmin-Cérvelo) 6h07'28”, 2n Fabian Cancellara (Leopard-Trek) a 19”, 3r Maarten Tjallingii (Rabobank) a 19”, 4t Grégory Rast (RadioShack) a 19”, 5è Lars Ytting Bak (HTC-Highroad) a 21”, 6è Alessandro Ballan (BMC) a 36”, 7è Bernhard Eisel (HTC-Highroad) a 47”, 8è Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo) a 47”, 9è Juan Antonio Flecha (Sky) a 47”, 10è Matthew Hayman (Sky) a 47”

stats