CICLISME
Esports 16/04/2011

Tondo acarona la general de Castella i Lleó gràcies a la contrarellotge

El corredor català ha agafat el liderat de la Volta a Castella i Lleó a falta d'una última etapa després d'una contrarellotge guanyada per Alberto Contador

Albert Rabadan
1 min
Tondo a la part final de la crono

BarcelonaAlberto Contador (Saxo Bank) ha tret pit després de la desfeta d'ahir a La Laguna de los Peces marcant el millor temps a la contrarellotge que s'ha disputat al voltant de Zamora. El madrileny, a més, ha estat tan sols un segon més ràpid que el seu company d'equip, l'australià Richie Porte.

Tanmateix, la batalla per la general estava entre Xavier Tondo i l'holandès Bauke Mollema (Rabobank), que sortia amb tres segons d'avantatge. El vallenc ha marcat un temps extraordinari en la disciplina que li va donar la primera victoria de l'any al Tour de San Luis, i es vesteix de líder a falta de la plana jornada final.

Un Tondo que "en principi, hauria d'estar ja de vacances, però les coses van sortir bé al País i Basc, i després d'això competiré la semana que ve a les clàssiques". Després, ja arribarà el seu merescut descans fins Dauphiné, que utilitzarà com a preparació pel seu debut al Tour de França.

Volta a Castella i Lleó, quarta etapa (Zamora, 11,2km):

1r Alberto Contador (Saxo Bank) 13'42", 2n Richie Porte (Saxo Bank) a 1", 3r Xavier Tondo (Movistar) a 3", 4t Bauke Mollema (Rabobank) a 15", 5è Alex Dowsett (Sky) a 19"

Classificació general provisional: 1r Xavier Tondo (Movistar) 13h31'40", 2n Bauke Mollema (Rabobank) a 9", 3r Igor Antón (Euskaltel-Euskadi) a 17", 4t Domenico Pozzovivo (Colnago-CSF) a 40", 5è Jérôme Coppel (Saur-Sojasun) a 47"

stats