Esports 23/03/2011

Contador no perdona a l'etapa reina de la Volta

El final a l'estació andorrana de Pal preveia una lluita entre escaladors, que s'ha resolt amb un atac del corredor de Saxo Bank a poc menys de cinc quilòmetres pel final

Albert Rabadan
2 min
Contador, guanyador de l'etapa reina

BarcelonaPer molt que en les seves declaracions sigui sempre prudents, o almenys sense voler reconèixer mai les seves ganes de guanyar, és sabut que Alberto Contador es caracteritza pel seu caràcter competitiu des de l'inici de la temporada. Ho havia demostrat amb el seu quart lloc en el retorn després de l'absolució de la RFEC a l'Algarve, i amb una victòria incontestable a la Volta a Múrcia.

El pròxim repte era a la Volta a Catalunya, mentre els dubtes el segueixen perseguint entre els terminis de la UCI i la AMA per apel·lar el seu cas davant del TAS (Tribunal d'Arbitratge Esportiu). L'etapa reina, acabada a l'estació andorrana de Vallnord, era una fita més per demostrar que segueix sent un escalador dominant, i ho ha aconseguit arribant en solitari a l'arribada en alt després de quatre porta de muntanya més.

L'escapada, doncs, ha estat formada per escaladors prometedors com Nairo Quintana (Colombia es Pasión), Steven Kruiswijk (Rabobank) o corredors de la talla de Johnny Hoogerland (Vacansoleil) i Sebastien Minard (Cofidis), però el pilot l'ha atrapat abans de l'ascens a La Massana, quan el colombià, vencedor del darrer Tour de l'Avenir, ja anava en solitari.

L'atac de Contador tan sols ha pogut ser seguit en primera instància pel veterà Levi Leipheimer (RadioShack) i un Michele Scarponi (Lampre) que venia en una gran forma, tot i que el madrileny no ha tingut cap problema per arribar en solitari. El català Xavi Tondo ha acabat novè, en el grup perseguidor que no ha arribat a un acord, i queda en un lloc per sobre de la general perquè el colombià Álex Cano, sisè a l'etapa, havia perdut temps en dies anteriors.

Volta a Catalunya, tercera etapa (La Vall d'en Bas-Andorra, 183,9km): 1r Alberto Contador (Saxo Bank) 4h45'31”, 2n Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 23”, 3r Levi Leipheimer (RadioShack) a 23”, 4t Daniel Martín (Garmin-Cérvelo) a 35”, 5è Chris Horner (RadioShack) a 35” (…) 9è Xavier Tondo (Movistar) a 38”.

Classificació general provisional:

1r Alberto Contador (Saxo Bank) 13h05'55”

2n Levi Leipheimer (RadioShack) a 23”

3r Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 23”

4t Daniel Martin (Garmin-Cérvelo) a 35”

5è Chris Horner (RadioShack) a 35”

6è Rigoberto Urán (Sky) a 38”

7è Ivan Basso (Liquigas-Cannondale) a 38”

8è Xavier Tondo (Movistar) a 38”

9è Cadel Evans (BMC) a 50”

10è Bauke Mollema (Rabobank) a 1'12”

stats