Ciclisme
Esports 18/08/2011

Xavi Florencio: “Del fitxatge pel Katiuixa, és la primera notícia que en tinc”

El ciclista Xavier Florencio (Geox-TMC) ha desmentit el seu fitxatge pel Katiuixa de Joaquim Rodríguez, i ha declarat que està "centrat en la competició". Florencio tornarà a córrer aquest dissabte després d'una llarga lesió

Albert Rabadan
2 min
Joaquim Rodríguez (esquerra) amb Xavi Florencio (dreta)

BarcelonaEl tarragoní Xavier Florencio per fi pot tornar a pujar a una bicicleta amb normalitat. Si no en va tenir prou amb les dificultats a principis de temporada per aconseguir un contracte, que finalment va signar amb l'equip Geox-TMC, una complicada lesió l'ha tingut cinc mesos aturat.

Després de la incertesa i “dos mesos preparant la temporada, ha estat molt complicat veure com anava allargant-se la recuperació de la lesió”, explica Florencio al diari ARA.

El de Mont-roig del Camp viatjarà demà cap a Itàlia, on disputarà el pròxim dissabte el Trofeo Melinda. “L'equip em va comunicar que avançava el debut, i la veritat és que en tinc moltes ganes; han estat cinc mesos llargs sense competir".

"El principal és tornar i demostrar que tinc el nivell per córrer. Altres companys arriben amb més ritme i m'anirà bé retornar en una clàssica i no en una prova per etapes, cosa que ja veurem quan arribi la Setmana Llombarda (del 29 d'agost al 7 de setembre)”.

Florencio no competeix des de la Clàssica d'Almeria, el 27 de febrer, quan ja notava el dolor el genoll que s'accentuava des del Tour d'Oman. “En principi em notava inflat, una tendinitis rotuliana que em van dir que es podria curar amb unes tres setmanes aturat i fent rehabilitació".

"Però anava passant el temps i no millorava; vaig fer proves tant a Barcelona com a Madrid, fins i tot em van arrencar els queixals del seny per passar el dolor. L'últim que em van dir és que tenia una úlcera al cartílag, però en les últimes sessions ja he notat molta millora, fins que m'han donat l'alta”.

Paral·lelament amb l'anunci del seu debut, el català ha estat relacionat amb l'equip Katiuixa del seu amic Joaquim Rodríguez per la temporada que ve, fitxatge que s'ha encarregat de desmentir. “Respecte aquest anunci que he vist per internet, és la primera notícia que en sento. Per ara no tinc notícies del meu futur, amb Geox tenia aquest any de contracte i estem treballant amb el meu representat sobre si podrem seguir o buscar altres opcions”.

Perquè el primordial, ara és el retorn. “Estic concentrat en la competició. Sé que ha estat una lesió molt complicada, perquè per un ciclista no és el mateix recuperar-se del genoll que de la clavícula, i espero poder respondre”.

stats