Ciclisme
Esports 07/03/2012

Xavi Florencio torna a destacar i acaba quart a l'etapa de la París-Niça, sense canvis a la general

Joaquim Rodríguez i Juan Antonio Flecha debuten a la Tirrena-Adriàtica, amb la contrarellotge per equips inicial

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaEl tarragoní Xavi Florencio (Katiuixa), que a l'etapa anterior ja havia quedat entre els cinc primers, ha signat la quarta posició a l'arribada a Rodez de la París-Niça. El belga Gianni Meersman (Lotto-Belisol) ha estat el més ràpid en una etapa que no ha provocat canvis significatius a la general, i és que Alejandro Valverde no ha pogut disputar l'arribada i les bonificacions per una mala col·locació.

Florencio, que ha pujat a la 37a posició de la classificació general en una etapa que s'ha endurit amb els curts ports dels quilòmetres finals, s'ha explicat a la pàgina web del seu equip: "he llançat l'esprint a 200 metres i he pensat que podia ser segon". El de Montroig del Camp, que va passar el 2011 gairebé en blanc per una lesió, es mostrava positiu: "estic millorant tant en resultats com en nivell de forma i ho tornaré a provar".

Per la seva banda, dos catalans més, Joaquim Rodríguez (Katiuixa, 8è a 40 segons) i Juan Antonio Flecha (Sky, 4t a 23) han començat a participar a la Tirrena-Adriàtica, que ha començat amb una contrarellotge per equips. En ella, el nou equip australià GreenEdge ha sumat la seva primera victòria a Europa, col·locant líder a Matthew Goss.

París-Niça, quarta etapa (Brive-la-Gaillarde – Rodez, 178 km):

1r Gianni Meersman (Lotto-Belisol) 4h36'19"

2n Grega Bole (Lampre-ISD) m.t.

3r Lieuwe Westra (Vacansoleil) m.t.

4t Xavier Florencio (Katiuixa) m.t.

5è Jonathan Hivert (Saur-Sojasun) m.t.

Tirrena-Adriàtica, primera etapa (San Vincenzo–Donoratico, 16,9km CRE):

1r GreenEdge 18'41"

2n RadioShack-Nissan a 17"

3r Garmin-Barracuda a 17"

4t Sky a 23"

5è Astana a 30"

stats