CICLISME
Esports 24/05/2011

Centenars de persones homenatgen a Valls el ciclista Xavier Tondo

Centenars de persones han homenatjat a Valls, la seva localitat natal, el ciclista Xavier Tondo, tràgicament mort dilluns a Granada després de patir un accident domèstic

Efe
1 min

VallsCentenars de persones han homenatjat aquest dimarts a Valls, la seva localitat natal, el ciclista Xavier Tondo, tràgicament mort dilluns a Granada després de patir un accident domèstic.

El ciclista vallenc Xavier Tondo, de 32 anys, va morir dilluns després de quedar immobilitzat entre el seu cotxe i la portalada automàtica d'un edifici d'apartaments de la urbanització de Pradollano, a Sierra Nevada, on s'estava entrenant amb el seu equip, el Movistar.

L'Ajuntament de Valls ha homenatjat aquest dimarts el ciclista mort amb un minut de silenci celebrat a la cèntrica plaça del Blat, que s'ha omplert amb centenars d'assistents, que han col·lapsat també els carrers propers.

Tota la corporació municipal, amb el seu alcalde, Albert Batet, al capdavant, ha assistit a l'homenatge, en què també han estat presents el pare i un germà del ciclista mort, així com l'exciclista Miguel Ángel Iglesias o el delegat del Govern a Tarragona, Quim Nin.

A l'acte, molt emotiu, una penya ciclista local ha desplegat la mateixa pancarta que es va poder veure l'any passat, quan la Vuelta Ciclista a Espanya va passar per Valls, on es podia llegir "Valls amb Xavi Tondo".

Cinc minuts d'aplaudiments unànimes per part dels assistents han tancat l'acte, convocat pel consistori de Valls, que dilluns va decretar dos dies de dol per la mort de Tondo, i a l'ajuntament onejava avui la bandera de la localitat a mitja asta.

stats