CICLISME
Esports 07/02/2012

Contador: "Amb la sentència a la mà, el que em queda clar és que sóc innocent, que no m'he dopat"

El ciclista assegura que seguirà en el ciclisme i diu que la sentència deixa clar que ell no s'ha dopat. Contador diu que segurament el positiu es deu a la ingesta d'un complement alimentari contaminat i que no hi va haver intencionalitat

Ara
2 min
Alberto Contador, durant la roda de premsa que ha donat a Pinto / ALBERTO MARTÍN / EFE

PintoAlberto Contador, que ha estat sancionat amb dos anys acusat d'haver-se dopat, ha explicat que està "en desacord" amb la decisió del TAS de sancionar-lo. "Per més que ho intento, no puc entendre la sanció que se m'ha imposat", ha comentat el ciclista, que ha afegit, contundent: "Amb la sentència a la mà, el que em queda clar és que sóc innocent, que no m'he dopat".

El ciclista ha explicat: "Durant tots aquests mesos he fet tot el que he pogut per demostrar la meva innocència. He passat pel polígraf, cinc hores de preguntes com un delinqüent. Fins i tot vaig dir als àrbitres del TAS que si calia que fes alguna cosa més per demostrar la meva innocència, que m'ho diguessin, perquè se m'havien acabat les idees".

Contador ha assegurat que seguirà competint. "Això em farà més fort en el futur", ha dit, abans de destacar que seguirà lluitant per demostrar la seva innocència i no ha descartat arribar a la justícia ordinària. "Estem treballant. En especial els meus advocats estan mirant les possibilitats. Seguirem lluitant fins al final. La decisió l'han de veure els advocats, jo els he dit que hem d'arribar fins al final", ha assegurat, i ha continuat: "No sóc advocat, però és cert que la justícia esportiva difereix molt de l'ordinària. Hauria de regular-se en molts aspectes".

El ciclista, que no ha volgut parlar de la UCI (Unió Ciclista Internacional), ha explicat que, tot i el pal rebut, té un sentiment de satisfacció. "Qualsevol que es llegeixi la resolució veurà que deixa clar que no m'he dopat", ha dit Contador, que sobre el positiu que va donar per clenbuterol al Tour del 2010, ha comentat: "És una quantitat ínfima que no afecta al rendiment i que segurament es deu a la ingesta d'un complement alimentari contaminat. No hi ha hagut intencionalitat per part meva".

Sobre els seus sentiments, Contador ha dit: "Ara mateix tinc un sentiment de decepció, de desil·lusió. Fa un any i mig que va començar tot això i cada dia, quan em llevava, em preguntava per què em trobava jo en aquesta situació. Hi havia rumors, especulacions... Ha estat un calvari, però encara pitjor ha estat veure el patiment de la meva família per les acusacions. Una acusació que anava en contra dels meus principis".

Sobre el procés, Contador ha explicat que ha estat massa llarg i ha fet una crida "a qui correspongui": "Pel bé dels esportistes, del ciclisme i de tot l'esport, que aquests processos s'acabin abans, que no s'allarguin tant".

De la seva banda, el director de l'equip Saxo Bank, Bjarne Riis, ha dit: "Esperava un altre resultat. Sóc aquí per dir que l'equip dóna i donarà suport a Alberto Contador. Hem de ser pacients per trobar una solució. Nosaltres donem suport a l'Alberto al 100%", ha comentat Riis, que ha dit que li agradaria seguir comptant amb el corredor –el seu contracte s'acaba a l'agost–: "La meva intenció és seguir amb l'Alberto en el futur i estaré orgullós d'estar amb ell durant molt de temps", ha assegurat Riis, que ha acabat dient: "Cal respectar la decisió del TAS".

stats