Giro d'Itàlia
Esports 07/05/2012

L'alcalde de Horsens (Dinamarca) mor un dia abans que el Giro d'Itàlia surti i acabi en el seu poble

La prova italiana també recorda avui a la sortida a Wouter Weylandt, ciclista mort fa un any en una caiguda durant la tercera etapa

Ara
1 min
L'alcalde de Honens, Jan Trøjborg (dreta) amb el trofeu del Giro d'Itàlia en l'acte de presentació a l'octubre

BarcelonaLa sortida de la tercera etapa del Giro d'Itàlia ha estat marcada pel dol. El que havia de ser un record pel belga Wouter Weylandt, ciclista que va morir a l'edició de l'any passat en una dura caiguda, s'hi ha sumat una fatalitat recent. Jan Trøjborg, alcalde de la localitat danesa de Horsens, la seu de la sortida i arribada de l'etapa d'aquest dilluns, va morir el dia anterior a causa d'un atac de cor.

Trøjborg era alcalde des de 2005 i havia ocupat diversos ministeris del govern danès entre 1993 i 2001. El diumenge, mentre se celebrava un acte ciclista previ a l'arribada d'un Giro d'Itàlia que aquest any comença a Dinamarca, va patir l'atac de cor.

El director de la prova italiana, Michele Acquarone, ha mostrat el seu dol a través del seu compte de Twitter: "No puc creure que no puguis ser avui aquí, però estic segur que des de les estrelles gaudiràs el xou rosa de Horsens".

stats