CICLISME

La cadena Sky deixarà de patrocinar l'equip ciclista el 2020

La companyia britànica s'allunya de la competició per motius empresarials

La cadena britànica de televisió Sky ha anunciat aquest dimecres que deixarà de patrocinar l'equip ciclista a partir del 2020, en un comunicat publicat a la seva pàgina web. "Amb aquesta decisió es posa punt final al patrocini del Team Sky, que seguirà competint amb un nom diferent si un nou patrocinador aporta el suport financer a partir del 2020", ha assenyalat l'empresa de comunicació. "L'equip competirà com a Team Sky per últim cop el 2019", ha puntualitzat.

L'Sky es va formar el 2010 i des de llavors ha aconseguit un total de 322 victòries, incloent-hi vuit grans voltes, 52 carreres i 25 proves d'un dia, com les clàssiques. Corredors com Bradley Wiggins, Chris Froome i Geraint Thomas, tots ells guanyadors del Tour de França, han corregut a les seves files. Segons Sky, la decisió d'allunyar-se del ciclisme al final del 2019 s'entén en un context empresarial. La companyia comença "una nova fase" en el seu desenvolupament.

"La visió del Team Sky va començar amb l'ambició de construir un equip net i guanyador al voltant d'un cos tècnic i de corredors britànics. L'èxit ha sigut resultat del talent, la dedicació i el treball dur d'un destacat grup de gent que s'ha fixat reptes constantment", ha explicat Davi Brailsford, mànager general de l'equip. L'Sky està liderat pels britànics Chris Froome, quatre vegades guanyador del Tour de França, i Geraint Thomas, vencedor de l'última edició de la ronda francesa, i compta amb altres corredors, com els colombians Sergio Henao i Sebastián Hainaut, els espanyols Beñat Intxausti i David López i el polonès Michal Kwiatkowski.