Ciclisme
Esports 07/10/2011

Carme Mas dimiteix i hi haurà eleccions anticipades a la Federació Catalana de Ciclisme

Set directius més van presentar la dimissió just després de que 116 clubs catalans aconseguissin tirar endavant una moció de censura per mala gestió

Ara
1 min
El tall de cinta del Critèrium de l'Hospitalet de 2010, amb Carme Mas a la dreta

BarcelonaLa qüestionada presidenta de la Federació Catalana de Ciclisme, Carme Mas, farà efectiva la seva dimissió el proper diumenge 9 d'octubre després que, en una reunió el passat dimecres dia 5, on es va acordar convocar eleccions anticipades, ella i set directius més (entre ells l'exciclista Melcior Mauri, en condició de vocal) van decidir deixar el càrrec. Abans, Mas ha de signar aquest dissabte un conveni amb el Canal Olímpic.

La presidenta, a qui se li acabava el mandat el juny de 2012, fa mesos que estava contra les cordes, sobretot per la preocupant situació econòmica de la Federació Catalana, amb uns 600.000 euros de dèficit. Aquest fet va portar als clubs a la no-aprovació dels comptes de l'exercici 2010 a l'assemblea del juny, on també es va començar a demanar insistintment la dimissió de l'actual junta per la seva mala gestió. La seva negativa va engegar un procés per aconseguir les firmes necessàries per tirar endavant una moció de censura (90, el 15% dels clubs adherits), que finalment es va presentar al secretari Manel Gómez el passat 30 de setembre.

En principi, les eleccions anticipades s'haurien de celebrar el desembre, on la junta actual confia en què Carme Mas es presenti a la reelecció, cosa que no podria en cas d'haver afrontat –i perdut– la moció de censura, situació que la inhabilitaria. Malgrat que des de la plataforma que ha impulsat la moció de censura no han declarat cap candidat alternatiu, diverses fonts apunten a que almenys hi ha més d'un interessat en plantejar una candidatura que impulsi un canvi de tarannà a la Federació Catalana de Ciclisme, que seguirà endavant fins les eleccions amb el que ha quedat de junta directiva.

stats