Ciclisme
Esports 25/05/2012

A falta de dues etapes, el català Joaquim 'Purito' Rodríguez manté la 'maglia rosa'

L'etapa se l'ha emportat el txec Roman Kreuziger (Astana). Aquest dissabte es disputarà la vintena etapa entre Caldes Val di Sole i el Passo del Stelvio

Efe
1 min
Joaquim 'Purito' Rodríguez

BarcelonaEl txec Roman Kreuziger (Astana) ha guanyat la dinovena etapa del Giro d'Itàlia, disputada entre Treviso i Alpe di Pampeago, de 198 quilòmetres, en què Joaquim 'Purito' Rodríguez ha mantingut la 'maglia rosa' després de cedir 12 segons al seu gran rival, el canadenc Ryder Hesjedal (Garmin), que ha sortit enfortit.

Kreuziger ha creuat la meta en solitari amb un temps de 6 h 18 minuts 2 segons, seguit a 19 segons per Hesjedal, el millor entre els favorits, i per Purito, a 31.

El català no ha pogut seguir la roda de Hesjedal, que no només ha contestat a dos atacs de Scarponi (Lampre), sinó que s'ha enlairat a les rampes finals per esgarrapar un temps preciós. Purito, que comptava a augmentar el temps amb el canadenc, ha acabat l'etapa de rosa, però si no aconsegueix despenjar Hesjedal en l'etapa d'aquest dissabte amb final a l'Stelvio tindrà molt difícil rematar el Giro en la cronometrada de diumenge a Milà.

A gairebé dos quilòmetres del final el canadenc ha deixat anar l'envit. Només ha aguantat uns metres Scarponi, però ha tirat la resta en veure que Purito no reaccionava, tot i que tampoc s'enfonsava del tot. Molta cura a un grapat de segons, però la imatge de fortalesa i la seva solvència en els ports el converteixen en favorit per al títol. Però l'Stelvio tindrà alguna cosa a dir.

Aquest dissabte es disputa la vintena etapa entre Caldes Val di Sole i el Passo del Stelvio, de 219 quilòmetres, amb cinc ports que poden definir la general final: el Passo Tonale, Aprica, Teglio, Mortirolo i meta a l'Stelvio.

stats