Tour de França
Esports 23/06/2012

El Tour de França 2012, el primer sense catalans en 10 anys

D'aquí a una setmana comença el Tour de França amb les baixes sonades de Contador i Andy Schleck, mentre que Evans, defensant títol, i Wiggins surten com a favorits

Albert Rabadan
1 min
El ciclista català Xavier Florencio durant la disputa de la Fletxa Valona 2012

BarcelonaEls 22 equips participants al Tour de França han començat a fer oficials durant aquesta setmana els nou ciclistes amb què prendran la sortida a Lieja (Bèlgica) el pròxim dissabte 30 de juny, i per primer cop des del 2002 no hi haurà cap català.

Juan Antonio Flecha (Sky), amb nou participacions, és el català que més cops ha corregut el Tour, però enguany no ha estat seleccionat pel seu equip. El ciclista, nascut a l'Argentina, va participar al Giro d'Itàlia per ajudar a preparar els esprints per a Mark Cavendish i no ha pogut entrar entre els nou homes que formaran el bloc més potent del Tour, que buscarà el triomf amb Bradley Wiggins.

Per la seva banda, el Katiuixa, l'equip professional amb més catalans (tres: Joaquim Rodríguez, Xavier Florencio i Alberto Losada) tampoc en portarà cap al Tour. Com estava previst, el Purito està començant a preparar la Vuelta a Espanya després del seu històric segon lloc al Giro d'Itàlia, i Losada, que el va acompanyar a Itàlia, ha començat el seu descans després d'allargar la competició fins al Dauphiné.

Qui tenia molts números per entrar a l'equip que acompanyarà el líder Denis Mentxov i l'esprintador Óscar Freire era Florencio, però el tarragoní va haver d'abandonar al Dauphiné després de que li reapareguessin uns problemes de genolls que l'han deixat fora de l'equip. En canvi, qui s'ha fet un lloc al conjunt rus ha estat el balear Joan Horrach, que sumarà així la seva segona participació al Tour.

stats