Tour 2011
Esports 06/07/2011

Mark Cavendish aconsegueix la victòria al Tour de França en un esprint caòtic

El britànic ha aconseguit el seu primer triomf en aquesta edició en un dia marcat per les caigudes i un final imprevisible a Cap Fréhel

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaQuan semblava que el seu equip havia deixat estar l'esprint, Mark Cavendish (HTC-Highroad) ha superat a tothom per endur-se la seva primera victòria a l'edició 2011 del Tour de França. El corredor de l'Illa de Man havia perdut la fila dels seus companys d'equip Tony Martin i Matthew Goss, però ha sabut patir durant l'acceleració que ha fet Edvald Boasson Hagen (Sky) enmig del caos i s'ha imposat en un esprint que ha definit com "un dels més durs que he fet mai".

Els principals ensurts de la jornada han arribat en forma de caigudes, que han deixat momentàniament enrere a corredors de la talla d'Alberto Contador (Saxo Bank) i Robert Gesink (Rabobank) després de l'esprint intermig, però s'han pogut reintegrar. Els que han patit pitjors conseqüències han estat l'eslovè Janez Brajkovic (RadioShack), retirat de cursa per l'ambulància, i el belga Tom Boonen (Quick Step), que ha entrat a meta molt adolorit a més de 13 minuts del vencedor.

Els escapats del dia, entre els qui hi havia José Iván Gutiérrez (Movistar), que s'ha endut el premi al més combatiu de la jornada i repetia escapada, han estat estranyament atrapats a més de 40km per la línia de meta, així que l'últim intent l'han protagonitzat els francesos Jérémy Roy (FDJ) i Thomas Voeckler (Europcar). L'excampió francès d'Europcar ha marxat en solitari en els últims quatre quilòmetres, però no han pogut animar l'arribada massiva.

Tour de França, cinquena etapa (Carhaix – Cap Fréhel, 164,5km):

1r Mark Cavendish (HTC-Highroad) 3h38'32”

2n Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) m.t.

3r José Joaquín Rojas (Movistar) m.t.

4t Tony Gallopin (Cofidis) m.t.

5è Geraint Thomas (Sky) m.t.

(…) 151è Juan Antonio Flecha (Sky) a 1'57”

Classificació general provisional:

1r Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo) 17h36'57”

2n Cadel Evans (BMC) a 1”

3r Fränk Schleck (Leopard-Trek) a 4”

4t David Millar (Garmin-Cérvelo) a 8”

5è Andreas Klöden (RadioShack) a 10”

(…) 115è Juan Anio Flecha (Sky) a 8'14”

stats