Ciclisme
Esports 05/04/2012

Joaquim Rodríguez es col·loca líder de la Volta al País Basc després d'exhibir-se a Ibardin

El ciclista català de Katiuixa treu diferències al port final, amb trams del 18%, i és líder a l'espera de la crono final, amb Tony Martin de favorit

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaDesprés de la seva absència a la Volta a Catalunya per una concentració amb l'equip al Teide, Joaquim Rodríguez ha tornat al màxim nivell al calendari basc. Un cop fet el seu debut al GP Miguel Indurain, el ciclista català ha retornat a la màxima categoria a la Volta al País Basc, on ja ha aconseguit una victòria d'etapa a la dura arribada a Ibardin, que li ha valgut el lideratge provisional de la classificació general.

Purito, que ja havia sigut segon darrere de Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) a l'arribada a Arrate del dia anterior, ha aprofitat la seva explosibilitat a les rampes del 18% que hi havia a l'últim quilòmetre per imposar-se en solitari. El català de Katiuixa ha assegurat que no coneixia el final, "però companys com Juanma Gárate i Paxi Vila me l'havien explicat". Aquesta és la seva segona victòria de l'any després de l'aconseguida a la Tirrena-Adriàtica.

Amb tot, se segueix considerant el campió del món contrarellotge Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) com el màxim favorit, ja que ha limitat les seves pèrdues (és 13è a la general a tan sols 33 segons) i té per davant més de 20 quilòmetres de crono abans no es decideixi la general. Això no ha tret que Rodríguez assegurés que volia "disputar el podi" perquè "les diferències no són prou grans i és un recorregut tècnic".

stats