Ciclisme
Esports 17/04/2011

Xavier Tondo s’emporta la Volta a Castella i Lleó

Amb la victòria del britànic Ben Swift (Sky) a l’esprint de l’última etapa, Xavier Tondo ha mantingut el liderat de la Volta a Castellà i Lleó i s’ha assegurat així el triomf

Albert Rabadan
1 min
Xavier Tondo celebra el triomf en la quarta etapa.

BarcelonaPrudent, com és sempre, Tondo declarava en el dia d’ahir que no es podia donar la prova per guanyada, pel potencial de Rabobank a l’hora de crear talls amb el vent i per la seva experiència dels dies en què ha perdut temps. Tanmateix, ha pogut complir el tràmit de la darrera etapa i emportar-se la seva primera volta per etapes des de la Volta a Portugal de 2007.

En l’esprint final, el britànic Ben Swift (Sky) ha evitat un dia complet per Movistar impedint la tercera victoria del càntabre Fran Ventoso. Tot i així, amb el triomf de Tondo a la classificació general final, l’equip d’Eusebio Unzue ja suma la segona novena victòria aquest any: un compte que va iniciar el mateix vallenc a la contrarellotge del Tour de San Luis (Argentina).

Volta a Castella i Lleó, cinquena etapa: (Madrigal de las Altas Torres – Medina del Campo, 167,7km): 1r Ben Swift (Sky) 3h30’00”, 2n Francisco Ventoso (Movistar) m.t., 3r Rubén Pérez (Euskaltel-Euskadi) m.t., 4t Theo Bos (Rabobank) m.t., 5è Manuel Belletti (Colnago-CSF) m.t.

Classificació general final:

1r Xavier Tondo (Movistar) 17h01’40”,

2n Bauke Mollema (Rabobank) a 9”,

3r Igor Antón (Euskaltel-Euskadi) a 17”,

4t Domenico Pozzovivo (Colnago-CSF) a 40”,

5è Jérôme Coppel (Saur-Sojasun) a 47”.

stats