Ciclisme
Esports 26/06/2011

Un gran Rojas bat Contador per proclamar-se campió d'Espanya

El murcià José Joaquín Rojas (Movistar) ha vençut el campionat d'Espanya de ciclisme després de ser l'únic en poder seguir Alberto Contador al Desert de les Palmes

Albert Rabadan
2 min
José Joaquín Rojas, al podi amb Alberto Contador i Koldo Fernández de Larrea.

CastellóJosé Joaquín Rojas, sovint conegut com un esprintador a qui li costa guanyar, demostra contínuament que és molt més que això. Sense anar més lluny, una setmana abans d'aquests campionats d'Espanya signava la catorzena plaça a la general de la dura Volta a Suïssa, demostrant que pot pujar prop dels millors i que, per tant, li seria fàcil vestir-se amb el mallot de campió espanyol. I així ha estat.

Al segon pas pel port s'ha format un grup molt perillós que s'acostava al grup d'escapats inicials. En aquest grup hi havia inicialment un batallador, Francisco Mancebo (RealCyclist.com), i, posteriorment, s'hi ha sumat abans de coronar un grup Alberto Contador (Saxo Bank) i un gran nombre de corredors de Movistar que deixaven notar la seva superioritat tant numèrica com de qualitat, destacant entre ells el mateix Rojas.

Abans de fusionar-se tot el grup capdavanter just a l'entrar a la darrera volta al circuit amb final a Castelló de la Plana s'ha creat un tall que ha deixat enrere Contador. Però Saxo Bank, l'equip del madrileny, no s'ha donat per vençut i ha treballant junt amb l'equip Andalucía-CajaGranada -que veia escapar l'oportunitat del seu home ràpid Juanjo Lobato- per reduir la distància a gairebé mig minut.

Així s'ha arribat a l'últim ascens al Desert, on Contador ho ha tornat a intentar amb força superant al grup d'escapats. El seu atac tan sols ha pogut ser seguit per Rojas, que ha fet bona la seva feina prèvia als campionats i Contador no ha pogut deixar-lo enrere tot i intentar-ho fins a coronar. Finalment, el murcià no ha tingut problemes per demostrar la seva superioritat en els metres finals per endur-se el campionat.

Alberto Contador, doncs, arribarà al Tour de Franá després d'haver aconseguit dues medalles als campionats d'Espanya: el bronze a la contrarellotge i la plata a la ruta. Ha completat el podi l'esprintador basc Koldo Fernández de Larrea (Euskaltel-Euskadi), i el primer català ha estat Juan Antonio Flecha (Sky), que ha entrat setè dins el primer grup perseguidor.

Campionat d'Espanya de ciclisme professional (aeroport de Castelló - Castelló de la Plana, 196km):

1r José Joaquín Rojas (Movistar)

2n Alberto Contador (Saxo Bank) a 1”

3r Koldo Fernández de Larrea (Euskaltel-Euskadi) a 28”

4t Jesús Herrada (Movistar) a 28”

5è Ángel Madrazo (Movistar) a 28”

stats