Ciclisme
Esports 31/05/2011

Anunciats els equips de la Vuelta a Espanya

Sumats als obligats 18 equips de la màxima categoria, la Vuelta a Espanya acaba d'anunciar els quatre equips convidats, on no hi entra Caja Rural i s'inclouen estrangers

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaAvui s'han fet públics els 22 equips que participaran a la Vuelta a Espanya d'enguany (del 20 d'agost a l'11 de setembre). A diferència del Giro d'Itàlia, amb qui l'UCI va fer una excepció per permetre que un equip més sortís a l'edició dels 150 anys de la unitat del país, tot i superar així la xifra de 200 equips, aquí s'ha hagut de deixar equips espanyols fora.

A més dels 18 equips de la màxima categoria, ProTeams, participaran a la darrera gran volta de l'any dos equips amb llicència espanyola i dos estrangers. Andalucia-CajaGranada, tot i els sempre qüestionats mèrits esportius, torna a ser un habitual, i entra el Geox-TMC de Denis Mentxov i Carlos Sastre, a més del català Xavier Florencio. L'equip, de capital italià, havia quedat fora tant del Giro com del Tour de França tot i el seu indiscutible potencial.

Entre els estrangers, és convidat per segon any consecutiu des de la seva exclusió del circuit ProTour el francès Cofidis, que darrerament ha donat molt bons resultats a la ronda espanyola amb el veterà escalador David Moncutié, però la inclusió més discutida ha estat la de Skil-Shimano.

L'equip holandès sempre havia estat molt proper al Tour de França, però des de la seva darrera participació l'any 2009 ha anat quedant fora per nivell competitiu. Així doncs, ara que ASO (l'organitzadora de la ronda francesa) ha adquirit el 49% d'Unipublic, empresa que es fa càrrec de l'organització de la Vuelta des de l'any 1979, molts veuen la seva entrada a la Vuelta com a una mesura compensatòria, tot i que des de l'equip afirmen que és el resultat “d'una gran feina dels corredors i tot l'staff”.

El màxim damnificat és l'equip navarrès Caja Rural, on hi corre el prometedor sabadellenc David de la Cruz i que en el seu segon any després del retorn a l'elit ja està aconseguint grans resultats en el calendari nacional, com ara el treballat triomf de Javier Moreno a l'etapa reina i la general de la Volta a Astúries, o la segona plaça del mateix andalús a la Volta a la Comunitat de Madrid.

stats