Ciclisme - Giro
Esports 15/05/2011

Alberto Contador explota a l'Etna i ja pren el liderat del Giro d'Itàlia

Després de l'avís del dia anterior, el madrileny ha deixat a tots els seus rivals enrere durant l'ascens del volcà sicilià i es postula com el màxim favorit abans de la jornada de descans

Albert Rabadan
2 min
Alberto Contador abans de sortir en la 9a etapa amb final a l'Etna.

BarcelonaLa passió dels corredors sicilians no ha estat suficient per aturar un Contador dels seus millors moments. Ni el campió italià, Giovanni Visconti (Farnese Vini), que ha estat dels últims a aguantar en una escapada on hi havia el mallorquí Joan Horrach (Katiuixa), ni un dels favorits, tercer l'any passat i guanyador de la Vuelta a Espanya, Vincenzo Nibali (Liquigas). Ni tan sols el vent de cara que ha bufat en gran part dels gairebé set quilòmetres que el de Pinto ha corregut en solitari.

La forta arrencada de Contador ha pogut amb tothom, fins i tot amb un Michele Scarponi (Lampre-ISD) que es troba més segur d'ell mateix que mai. El madrileny ha atrapat al ressuscitat José Rujano (Androni), que va aconseguir pujar al podi de la corsa rosa l'any 2005 i que venia escapat d'un intent previ. El petit escalador veneçolà ha respòs a tots els moviments, però el definitiu, el que el líder de Saxo Bank ha fet a un quilòmetre i mig per l'arribada, ja ha estat massa.

Mentre Contador celebrava el seu triomf que l'alçava el liderat, eren molts els que patien. La resta de les diferències han estat causa de l'eliminació. Com la que ha patit Scarponi, a qui se li ha fet llarg l'ascens, o a Joaquim Rodríguez (Katiuixa), que no ha fet bones les seves concentracions a l'Etna i ha perdut més de 2 minuts, juntament amb la parella de Geox-TMC, Carlos Sastre i Denis Mentxov.

Giro d'Itàlia, novena etapa (Messina-Etna, 159km):

1r Alberto Contador (Saxo Bank) 4h54'09”

2n José Rujano (Androni Giocattoli) a 3”

3r Stefano Garzelli (Acqua&Sapone) a 50”

4t Vincenzo Nibali (Liquigas-Canondale) a 50”

5è Roman Kreuziger (Astana) a 50”

(…)

26è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 2'21”

61è Alberto Losada (Katiuixa) a 11'10”

102è Josep Jufré (Astana) a 23'46”

Classificació general provisional:

1r Alberto Contador (Saxo Bank) 33h03'51”

2n Kanstantsin Siutsou (HTC-Highroad) a 59”

3r Christophe Le Mével (Garmin-Cérvelo) a 1'19”

4t Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 1'21”

5è Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 1'28”

(…)

stats