Ciclisme
Esports 24/04/2011

Joaquim Rodríguez compartirà lideratge a Lieja-Bastogne-Lieja

Corredors com el campió rus Alexandr Kolobnev o l'italià Danilo Di Luca, guanyador l'any 2007, són també favorits que acompanyen el català al conjunt Katiuixa

Albert Rabadan
El pilot de ciclistes durant l'inici de la 97a edició de la Lieja-Bastogne-Lieja.

BarcelonaEls finals acabats en dures cotes de la Amstel Gold Race i la Fletxa Valona s'adequaven a les qualitats explosives de Purito Rodríguez, que busca culminar el tríptic de cotes amb una victòria després de dos segons llocs. Tanmateix, companys de gran nivell que han treballat per ell ja han declarat que també buscaran la victòria, com Alexandr Kolobnev, que creu que la Lieja-Bastogne-Lieja se li adapta a la perfecció.

Davant la perillosa superioritat de Philippe Gilbert, a l'equip dirigit per Andrei Txmil buscarà un participació més agressiva per a intentar sorprendre, utilitzant els seus homes de gran qualitat, que van des de l'home de Parets del Vallès, passant pel campió rus o Danilo Di Luca i el veterà Sergei Ivanov. El millor resultat del català a aquesta prova és el segon lloc de l'any 2009.

Possible guanyador sorpresa

La Decana, com se la coneix per ser la més antiga entre les clàssiques, és el quart Monument de la temporada, i arriba després que els tres anteriors deixessin guanyadors relativament sorpresa. El ràpid Matthew Goss va confirmar-se a la Milà-Sanremo, Nick Nuyens va demostrar el que apuntava fa uns anys a Quick Step a la Volta a Flandes i el belga Johan Van Summeren va aconseguir la victòria de la seva vida a la París-Roubaix. A Lieja, per tant, pot passar qualsevol cosa.