CIclisme
Esports 09/03/2011

Discretes actuacions dels equips dels catalans a l'inici de la Tirrena

La contrarellotge per equips de 16,8km que ha donat inici de la Tirrena-Adriàtica ha deixat al Sky de Juan Antonio Flecha 9è a 33” i el Katiuixa de Joaquim Rodríguez, 16è a 53”

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaReafirmant el seu magnífic començament de temporada, el conjunt holandès Rabobank ha sumat la seva dotzena victòria de la temporada a la contrarellotge per equips inicial de la Tirrena-Adriàtica celebrada a Marina di Carrara, amb un temps de 18'08” que li ha servit per superar a altres grans blocs com són Garmin-Cérvelo i HTC-Highroad.

Tot i la superioritat quant a noms, el luxemburguès Leopard-Trek, liderat pel campió del món de l'especialitat Fabian Cancellara, ha pecat la falta de rodatge conjunt i ha perdut un bon grapat de segons quan han vist que entraven amb tan sols quatre homes a l'últim quilòmetre (ja que és el cinquè corredor qui marca el temps en aquesta disciplina), quedant en setena posició a 29 segons.

Pitjor han anat les coses als catalans a la sortida, amb el britànic Sky on corre Juan Antonio Flecha marcant el novè millor temps, a 33 segons de l'equip del tricampió mundial Óscar Freire, i el Katiuixa de Purito Rodríguez, on militen importants corredors locals com Danilo Di Luca o Filippo Pozzato, ha acabat cedint 53 segons, entrant en setzena posició.

El liderat ha estat per Lars Boom, el primer a passar per meta, que ja havia guanyat el pròleg del Tour de Qatar. Després d'un parell de dies pels esprintadors, tot sembla indicar que l'arribada a Chieti a la llarga etapa de dissabte marcarà les primeres diferències importants.

Tirrena-Adriàtica, primera etapa (Marina di Carrara, 16,8km, CRE): 1r Rabobank 18'03” 2n Garmin-Cérvelo a 9”, 3r HTC-Highroad a 10”, 4t Saxo Bank a 11”, 5è BMC a 22”.

stats