Ciclisme
Esports 24/04/2011

Gran actuació catalana al Giro de la Toscana sub23

Participant amb la selecció espanyola, el sabadellenc David de la Cruz ha estat tercer a la general, i Jordi Simón un protagonista davant les figures internacionals de la categoria

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaActualment tots dos corren amb l'estructura navarresa Caja Rural, però aquests principals protagonistes de la selecció espanyola sub23 a la prova de la Copa de les Nacions del Giro de la Toscana són catalans. David de la Cruz, corredor de l'equip professional, ha acabat tercer a la general final, i Jordi Simón, corrent al conjunt amateur, ha estat clau pel seu treball tot i la mala sort.

Sense anar més lluny, el de Navàs va ser protagonista a la primera etapa, entrant en una escapada de dotze homes que va ser caçada, però després sent víctima d'una caiguda poc abans de la victòria a l'esprint del belga Sean de Bie, que li va fer perdre 3 minuts i 20 segons. Això no el va arronsar pel següent dia, quan en una arribada de lleuger ascens va atacar a 4 quilòmetres per meta. El van seguir tres corredores més, i la victòria va ser pel francès Rudy Molard, amb Simón tercer.

A la dura tercera etapa va arribar el seu moment per treballar i deixar que dos dels teòrics líders, com el sabadellenc De la Cruz i Ramón Domene, que van aguantar en la primera selecció del grup. Finalment, va ser un grup de set favorits el que va quedar al capdavant, entre els que hi havia el català, que no va poder disputar l'etapa perquè l'italià Salvatore Puccio va sorprendre amb un atac semblant al que li havia donat la Volta a Flandes sub23 dies abans.

El control de la selecció italiana, amb Fabio Aru vestint de líder, va facilitar que De la Cruz pogués mantenir fins el final la seva tercera plaça a la general. A la penúltima jornada, va entrar al grup dels favorits a mig minut d'un grup d'escapats, mentre que el dia veritablement accidentat va ser l'últim. Els característics trams de terra no van marcar tant l'etapa com ho va fer una multitudinària caiguda en l'últim quilòmetre, que si bé no va afectar en temps, sí que ho va fer en posicions, donant així la victòria final a l'austríac Georg Preidler.

Els dos (David de la Cruz, 3r a 27” i Jordi Simón, 58è a 21'23” a la Toscana) participaran demà al GP Liberazione, amb el que tancaran la seva aventura italiana.

stats