Ciclisme en pista
Esports 02/10/2011

Dos títols i onze medalles per la selecció catalana als campionats d'Espanya de ciclisme en pista

Illes Balears domina el medaller a casa en uns campionats en què l'històric José Antonio Escuredo, amb la federació extremenya, torna a brillar amb 41 anys

Albert Rabadan
2 min
El català Cristian Astals guanyant la persecució individual dels campionats d'Espanya

BarcelonaLa selecció catalana de ciclisme en pista torna del Palma Arena amb un botí menor al de l'any passat, en trobar-se més competència sobretot a les proves de velocitat. En total han estat onze medalles, dues de les quals han estat d'or. La primera d'elles ha estat la de Cristian Astals, que en el seu primer any a la categoria sub-23 ha estat capaç de superar a la final de persecució individual el campió de l'any passat, el professional de Caja Rural David De La Cruz, en un duel de sabadellencs.

Per la seva banda, Helena Casas s'ha hagut de conformar amb un sol títol, el de keirin, atès que a la resta de proves de velocitat en què havia estat campiona l'any 2010 s'ha vist superada per la joveníssima Tania Calvo, amb qui forma parella per intentar classificar-se pels Jocs Olímpics de velocitat per equips. El també velocista del Catalunya Team, Itmar Esteban, ha quedat sense medalles en aquesta ocasió després de les dues victòries de fa un any, cosa que sí que han aconseguit Adrià Sabaté i Alfredo Moreno, bronze al quilòmetre i keirin, respectivament.

Aquestes proves de velocitat, a banda de la irrupció del basc Hodei Mazkiarán després d'un any de lesions, han estat marcades pel retorn a aquesta competició de l'històric José Antonio Escuredo, que amb la seva victòria a la prova d'esprint suma ni més ni menys que 32 títols espanyols. El gironí, medallista olímpic a Atenes 2004 i actual ajudant al centre de tecnificació de Palma i al Catalunya Team, ha competit amb la federació extremenya, on hi viu des que va decidir retirar-se el març de 2010, però va decidir retornar a la passada Copa Espanya per comprovar els resultats dels seus nous mètodes d'entrenament.

El balear David Muntaner domina el fons

La diferència en el medaller català també s'ha notat amb l'absència dels tres ors que havia sumat un altre històric, Sergi Escobar. L'excampió mundial de persecució ha pagat la falta de ritme als velòdroms després d'una llarga temporada de carretera i ha donat via lliure al campió estatal d'òmnium, David Muntaner, per sumar quatre ors (persecució individual i per equips, puntuació i americana fent parella amb el prometedor Albert Torres). El bronze a la persecució per equips, acompanyat pels finalistes de la final sub-23 i Joan Font, ha estat la consolació pel lleidatà.

stats