Ciclisme
Esports 14/01/2012

El ciclista català Josep Jufré anuncia la seva retirada

El de Santa Eulàlia de Riuprimer ho deixa amb 36 anys després de no renovar amb l'equip kazakh Astana, on hi portava dues temporades

Albert Rabadan
1 min
El ciclista català Josep Jufré durant la disputa del critèrium de l'Hospitalet de 2010

BarcelonaEl ciclista català Josep Jufré, fins la temporada 2011 amb l'equip Astana, ha anunciat al programa Tot Gira de Catalunya Ràdio la seva retirada del ciclisme professional. El català, de 36 anys, ha explicat que després d'haver renunciat a una oferta de Caja Rural per confiança en la seva continuïtat no ha trobat cap opció favorable entre els equips continentals professionals i ha optat per deixar-ho després de 13 temporades.

Jufré ha assegurat no estar dolgut amb el seu últim equip, perquè "han estat sempre transparents i ja ho estàvem parlant des de l'agost". Tamateix, l'osonenc ha destacat que potser s'ha implicat "massa" en la feina per l'equip, per la qual confiava en la renovació que ja va aconseguir l'any mateix gràcies a la confiança d'Alexandre Vinokúrov. El conjunt kazakh, però "està apostant més pels joves i opten perquè corredors com jo o Gorazd Stangelj ho anem deixant".

Tot i que va debutar amb el fallit equip Santa Clara la temporada 1996, els equips de Jufré amb continuïtat han estat, amb els seus respectius canvis de noms per patrocinador, el Boavista portuguès (1999-2002), Fuenlabrada (2003-2005), Lotto (2006-2007), Saunier Duval (2008-2009) i Astana (2010-2011). En ell, ha corregut per grans corredors com Cadel Evans o Alberto Contador, cosa que ha qualificat com "un privilegi", i ara vol treballar pel ciclisme català de base després d'haver-se tret el curs de director.

stats