CICLISME
Esports 23/05/2011

El ciclista català Xavi Tondo mor a Granada a causa d'un accident domèstic

Tenia 32 anys i formava part de l'equip Movistar Team. Va guanyar etapes a la Volta a Catalunya

Redacció
1 min
Xavi Tondo, en una imatge d'arxiu / EFE

BarcelonaEl ciclista català Xavier Tondo ha mort aquest matí a Granada a causa d'un accident domèstic. Segons ha informat la Guàrdia Civil, el corredor ha quedat atrapat entre el cotxe i la porta automàtica d'un edifici d'apartaments de la urbanització de Pradollano, a Sierra Nevada, on s'estava entrenant.

El ciclista tenia 32 anys. Tondo va néixer a Valls el 1978 i va debutar com a professional el 2003. Actualment militava al Movistar Team, d'Eusebio Unzué. Amb aquest equip va aconseguir el seu primer èxit en endur-se la Volta a Castella i Lleó. L'any passat, però, ja va guanyar una etapa a la Volta a Catalunya.

Els fets han passat poc després de les 10.00 hores, quan el ciclista, que es preparava per al Tour de França, intentava treure del garatge de l'edifici el seu cotxe, del qual sembla que ha baixat en comprovar que la porta estava tancada. Tondo ha quedat atrapat entre el cotxe i la portalada automàtica de l'edifici d'apartaments de la urbanització de Pradollano, a Sierra Nevada, on s'estava entrenant, segons han informat fonts de la Guàrdia Civil.

stats