OPERACIÓ PORT
Esports 09/02/2013

El ciclista italià Mario Cipollini, esquitxat per l'operació Port

'La Gazzetta dello Sport' publica aquest dissabte documents amb el programa de dopatge elaborat suposadament per Eufemiano Fuentes per a Cipollini

Efe
2 min
Captura de pantalla de l'edició digital del diari 'La Gazzetta'

RomaL'exciclista italià Mario Cipollini va ser un dels suposats "pacients" del doctor Eufemiano Fuentes, un dels acusats en el judici de l'operació Port contra el dopatge, segons publica aquest dissabte el diari italià 'La Gazzetta dello Sport'.

El rotatiu publica en exclusiva una sèrie de documents amb el programa de dopatge elaborat suposadament per Fuentes per a Cipollini i que comprenia l'assumpció d'Epo, hormones i anabolitzants, entre d'altres.

Segons el diari, Fuentes utilitzava el nom en clau "Maria" per referir-se en els seus documents a Cipollini, per a qui va elaborar un programa de preparació per a les diferents proves del 2002, quan el ciclista italià es va proclamar guanyador en el Campionat del Món de Zolder.

Així, 'La Gazzetta' detalla diferents episodis en què Cipollini hauria recorregut a l'ús de substàncies dopants i transfusions de sang per millorar el seu rendiment, sota la prescripció de Fuentes. El diari assenyala que ha contactat amb Cipollini per avaluar el contingut de la publicació i que l'exciclista ha declinat fer comentaris fins veure tots els documents.

El judici de l'operació Port és el primer que es celebra al món sobre una trama de dopatge en l'esport. El metge Eufemiano Fuentes, la seva germana Yolanda, també llicenciada en Medicina i exresponsable mèdica de l'equip ciclista Comunitat Valenciana, i els exdirectors esportius Manuel Saiz (Liberty), Vicente Belda (Kelme) i José Ignacio Labarta (Comunitat Valenciana) s'enfronten a una pena de dos anys de presó i altres tants d'inhabilitació.

Dels cinc –un dels sis processats, el metge José Luis Merino Batres, va ser exclòs de la causa perquè pateix Alzheimer– estan acusats d'un delicte contra la salut pública, ja que el dopatge no es va tipificar com a tal a Espanya fins a finals del 2006, després de ocorreguts els fets que s'enjudicien.

stats